Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Echt veel te hard

NIEUWEGEIN Zowel de politie van district Lekstroom als van het KLPD hebben in het begin van de nacht van donderdag 1 maart op vrijdag 2 maart achter een zeer hard rijdende automobilist aangezeten.

Omstreeks 00.45 uur kreeg de meldkamer van de Politie Regio Utrecht de melding van een surveillancevoertuig van het KLPD dat zij achter een auto aanzaten die met zeer hoge snelheid over de snelweg reed. Zij hadden op rijksweg A12 de achtervolging ingezet, maar konden ondanks hun snelheid van ongeveer 250 km/u. amper in de buurt van de auto komen. De auto reed vanaf de A12 de A2 op in de richting van Nieuwegein. Op de A2 werd zijn (reeds gecorrigeerde) snelheid vastgelegd op 217 km/u., terwijl daar een maximum snelheid van 100 km/u. geldt.

De automobilist nam de afslag Nieuwegein-zuid. Hij negeerde het stopteken van een politiewagen, ondanks dat deze het zwaailicht voerde. In plaats daarvan gaf de bestuurder vol gas en reed de bebouwde kom van Nieuwegein binnen. Op de Lijsterbesstraat reed volgens het KLPD de bestuurder met een snelheid van ongeveer 140 km/u. Gezien de zeer hoge snelheid van de auto en de daaraan verbonden gevaarzetting, besloten politiemensen hun snelheid te temperen. Hierdoor raakten zij de auto in Fokkesteeg-zuid kwijt.

Aan de hand van het kenteken wordt door het KLPD een onderzoek naar de identiteit van de bestuurder ingesteld.

Gordelcontrole

HOUTEN De politie heeft op donderdag 1 maart een uitgebreide gordelcontrole op De Molen en de Spoorhaag gehouden.

De controle vond tussen 08.30 uur en 11.00 uur plaats. 52 bestuurders bleken de autogordel niet te dragen en zij kregen allen een bekeuring van f90,-.

Autokrakers aangehouden

NIEUWEGEIN Op donderdag 1 maart zijn drie jongens voor het inbreken in een auto aangehouden.

Omstreeks 19.10 uur kreeg de politie de melding dat een getuige had gezien dat drie jongens op de parkeerplaats op de Blokhoeve in een auto aan het inbreken waren. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, zagen zij dat drie jongens er als een speer op hun fietsen vandoor gingen. Na een korte achtervolging konden alle drie de verdachten in de buurt worden aangehouden. Het ging om een jongen van 15 en twee van 17 jaar oud en allen afkomstig uit Utrecht. Zij werden overgebracht naar het politiebureau en zijn in verzekering gesteld.

Bij de plek waar de verdachten als eerste gesignaleerd werden, troffen politiemensen een attachékoffer aan. Deze bleek vlak daarvoor op genoemde parkeerplaats uit de kofferbak van een geparkeerd staande auto te zijn gestolen. De 31-jarige Baarnse eigenaar van deze koffer deed later op de avond aangifte van de inbraak in zijn auto. In de loop van de avond deden nog twee automobilisten aangifte van inbraak in hun auto die zij op de Blokhoeve hadden geparkeerd. Door de recherche wordt het onderzoek voortgezet.

Aanrijding tussen fietser en bromfietser

HOUTEN Op donderdag 1 maart kwamen een fietser en een bromfietser met elkaar in aanrijding, beiden raakten licht gewond.

Omstreeks 20.05 uur reed een 47-jarige vrouw uit Houten op haar fiets over de Koningin Emmaweg in de richting van het Hoefbladhof. Gekomen op de kruising met het Hoefbladhof sloeg zij linksaf. Daarbij verleende zij echter geen vrije doorgang aan een op dezelfde weg rechtdoor rijdende 16-jarige bromfietser uit Houten. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beiden ten val kwamen.

Beiden liepen bij de valpartij een geschaafde arm en een pijnlijk been op. Gezien de lichte aard van de verwondingen hoefden zij niet naar het ziekenhuis. Zij zullen samen een Europees schadeformulier invullen.

Automobilist met teveel op
NIEUWEGEIN Op vrijdag 2 maart werd een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Omstreeks 00.25 uur zagen politiemensen een automobilist op de Aert de Gelderhage rijden. Gezien het feit dat de bestuurder meerdere bochten zeer ruim nam, besloten zij hem te controleren. Op de Batauweg werd de auto aan de kant gezet en werd de bestuurder verzocht aan een blaasproef mee te werken. Hij blies een `A` (Alarm), hetgeen betekent dat hij teveel had gedronken. De man, 30 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Bij de blaasproef op het politiebureau blies de man 449 ug/l. (1,10 promille). Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 4 uur.