Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 10.00 uur
Verkeerscontroles

SOEST Honderdennegen van de 1.401 gecontroleerde voertuigen reden donderdagmorgen op de Vredehofstraat harder dan de toegestane 50 km/u. De snelste werd geklokt op 80 km/u.

Op de Dalweg heeft de politie donderdagavond een verkeerscontrole gehouden. Er werden negentien processen-verbaal opgemaakt werden opgemaakt voor het rijden zonder gordel en het niet in orde hebben van de fietsverlichting.

Klant weigert te betalen

BAARN Vrijdagmorgen 2 maart omstreeks half twee werd de politie naar een horecagelegenheid aan de Laanstraat gezonden. Daar zou een klant, een 46-jarige vrouw uit Baarn, geweigerd hebben om de rekening voor gebruikte consumpties te betalen.

De vrouw was niet goed aanspreekbaar vanwege de hoeveelheid alcohol die zij gebruikt had. Het resterende bedrag van fl. 13, - kon en wilde zij niet meer betalen. De vrouw begon een hoop stennis te maken, waarop de politie besloot om haar aan te houden.

Aan het bureau was een goed gesprek wederom niet mogelijk. De eigenaresse van de horecagelegenheid zal overwegen om de aangehouden vrouw de toegang tot het café voor de toekomst te ontzeggen. Uiteindelijk heeft de politie de beschonken vrouw thuis afgezet.

Parkeerovertreder weigert naam op te geven

SOESTERBERG Donderdagmorgen 1 maart omstreeks kwart over elf zagen surveillerende politieagenten een bestelauto aan de Generaal Winkelmanstraat staan, terwijl daar en parkeerverbod geldt. Na ongeveer een half uur stond de auto er nog steeds, waarop de agenten een bekeuring achter de ruitenwisser bevestigde.

Vrijwel direct kwam er een man aanlopen met de vraag wat dat te betekenen had. De bestuurder van de bestelauto, een 51-jarige man uit Soest, verklaarde aan het werk te zijn en niets met de politie te maken te hebben. Nadat de agenten de man in kennis hadden gesteld van zijn overtreding en dat hij daarvoor een bekeuring kreeg, vroegen zij hem naar zijn naam.

De chauffeur weigerde zijn naam op te geven en liep weg. De man is even later door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar heeft hij alsnog een bekeuring in ontvangst moeten nemen.