Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.10 uur
Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie hield donderdagmiddag tussen twee en vier uur een verkeerscontrole op de Liendertseweg. Er werden in totaal 36 bekeuringen uitgeschreven.
Drie brommerbestuurders werden bekeurd omdat zij geen certificaat hadden, drie mensen hadden geen helm op en kregen hiervoor een bon. Eén brommer bleek niet verzekerd en een brommer had oranje stickers (voor een snorfiets) in plaats van gele (brommer). Daarnaast kregen 28 mensen een bekeuring voor het niet dragen van de veiligheidsgordel.

Hennepkwekerij ontmanteld

AMERSFOORT Een sterke hennepgeur verraadde donderdagmorgen rond kwart over elf een plantage in een schuur aan de Fuchsiastraat. Binnen werden 75 planten aangetroffen. De Remu constateerde diefstal van elektra en gas. Een 26-jarige verdachte is aangehouden en gehoord, de planten en accessoires zijn vernietigd.

Rijden zonder rijbewijs

LEUSDEN Agenten werden donderdag kort voor middernacht in Leusden gepasseerd door een auto die met hoge snelheid reed. Op de Ploegschaar vonden zij de auto. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Leusden waarvan bleek dat hij geen rijbewijs heeft, had de auto verlaten. Agenten konden hem niet meer achterhalen. De auto was onafgesloten achtergelaten en werd weggesleept.

Slapende restaurantbezoeker

AMERSFOORT Donderdagavond 1 maart om negen uur werd de politie naar een restaurant gestuurd aan het Stationsplein. Het bedienend personeel kreeg een bezoeker, een 42-jarige man uit Utrecht, niet meer wakker.

Toen de politie ter plaatse kwam lukte het de agenten met veel moeite om de man uit zijn slaap te halen. Toen hij eenmaal wakker was bleek de man stomdronken te zijn. Hij werd door de politie gesommeerd om zijn rekening te betalen en het restaurant te verlaten.

In plaats te voldoen aan het verzoek van de politie, werd de man agressief, beledigde hij de agenten en weigerde te vertrekken. De man is voor openbare dronkenschap aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met het geld dat in de zakken van de man werd aangetroffen werd de openstaande rekening betaald.

De man is ingesloten om zijn roes uit te slapen en zal na ontnuchtering proces-verbaal worden aangezegd.