Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.15 uur
Leraar betrapt inbrekertjes

BILTHOVEN Donderdagavond 1 maart omstreeks kwart voor tien was een leraar van een school aan de Melkweg nog aan het werk, toen hij in één van de schoollokalen geritsel hoorde. Toen de man een kijkje ging nemen zag hij nog net hoe twee jongens hard naar buiten renden en vervolgens wegvluchtten in de richting van de Melkweg.

Na een controleronde door de school ontdekte de leraar in één van de lokalen een ingeslagen ruitje. Tevens bleken twee computers verdwenen te zijn. De leraar kon geen signalement van de twee daders geven.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie controleerde donderdagmorgen op snelheid op de Hoofdstraat in Driebergen. Tussen acht en twaalf uur passeerden 2.147 voertuigen het controlepunt. Twee reden te hard. De snelste reed 103 km/u.

Alcohol wint van slaap

DE BILT Zonder dat daar reden voor leek te zijn reed een automobilist zijn wagen donderdagmorgen om acht uur in de rechts van de Universiteitsweg gelegen sloot. De automobilist, een 54-jarige inwoner van Bilthoven, bleek met 0,65 promille alcohol op achter het stuur te zitten. Hij was woensdagavond na het nuttigen van alcohol naar bed gegaan, maar de volgende morgen had hij nog teveel alcohol in zijn lijf om zijn auto te besturen. De man kreeg een boete van 410 gulden en een rijverbod van een uur.

Nepwapen in auto

ZEIST Omdat hij 76 km/u reed waar 50 de limiet is, hield de politie donderdagavond rond half acht op de Krakelingweg een 29-jarige automobilist uit Millingen aan de Rijn aan. Toen de agent de papieren wilde controleren, zag hij een vuurwapen. Het bleek om een nepwapen te gaan. De bestuurder is hiervoor aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.