Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.00 uur
Spreekuur wijkagenten

VEENENDAAL Burgers met vragen, klachten en problemen over de wijk waar zij wonen kunnen ook dit jaar terecht op het spreekuur van de wijkagenten in Veenendaal op maandagavond 5 maart. De spreekuren van de wijkagenten worden altijd gehouden op de eerste maandagavond van de maand op de volgende locaties.

Wijk zuid, wijkagenten Bart de Gooijer en Leo Flikweert Buurthuis De Geut, Dr. Colijnstraat 4, 19.00-21.00 uur

Wijk Noord, wijkagenten Welmoet Tideman en Frans Grul Buurthuis t Turfke, Zonnebloemstraat 1, 19.00-21.00 uur Buurthuis De Driehoek, Zuiderkruis 742, 19.00-21.00 uur

Wijk West, wijkagenten Arie Slot en Harry van Dam Wijkpost De Pionier, Panhuis 82, 19.00-21.00 uur.

Schaap door het raam

VEENENDAAL Na een inbraakalarm in een pand aan de Goudvink, vrijdagmorgen rond 03:00 uur, zagen agenten binnen een schaap staan. Een ruit van het pand was kapot. Het schaap bloedde aan een poot en bleek afkomstig van de nabijgelegen kinderboerderij. Vermoedelijk hebben onbekenden het schaap van de kinderboerderij gepakt en door de ruit gegooid, waarna het alarm afging.
Na overleg met de AID mocht het schaap terug naar de kinderboerderij. Voor zover bekend wordt niets vermist uit het pand.

Scootercontrole

VEENENDAAL Bij een brommercontrole op het Scheepjeshofplein zijn donderdagmiddag tussen twee uur en half zes 39 brommers en scooters gecontroleerd. Er werden 34 bekeuringen uitgedeeld, zeven brommers zijn inbeslaggenomen.
Zeventien tweewielers waren opgevoerd, vier bestuurders droegen geen helm, twee voertuigen waren niet verzekerd en één bestuurder had geen geldig certificaat.
Vier brommers zijn inbeslaggenomen vanwege een vals framenummer. Een 17-jarige Veenendaler probeerde aan de controle te ontkomen. Hij reed daarbij bijna een voetganger omver. De jongen is aangehouden. Zijn brommer is inbeslaggenomen vanwege gevaarlijk rijgedrag en wordt technisch onderzocht. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.