Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 2 maart 2001

Verdachten overvallen aangehouden Leiden De politie van Leiden heeft drie mannen aangehouden op verdenking van overval op een apotheek aan het Levendaal op zondag 18 februari jl. De mannen bedreigden twee medewerkers met ondermeer een hamer en namen uit een kassa geld weg. De mannen, een 22-jarige en 30-jarige Leidenaar en een 25-jarige Hagenaar, zijn op woensdag 28 februari voorgeleid. De 22-jarige Leidenaar wordt er ook van verdacht een overval op een bakkerij aan het Prins Hendrikplein samen met een 37-jarige man uit zijn woonplaats te hebben gepleegd. Op woensdag 21 februari omstreeks 16.00 uur drongen twee personen de winkel binnen, bedreigden de verkoopster met een steekvoorwerp en gingen er na een greep in de kassa met een geldbedrag vandoor. De verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De 22-jarige Leidenaar wordt ook verdacht van een overval op een bloemenkiosk in de Beatrixstraat op dinsdag 20 februari. Even voor 15.00 uur drong een man de zaak binnen, bedreigde een medewerkster en eiste een geldbedrag.

Postzegels weg Leiden Bij een inbraak in een woning aan de Johan de Wittstraat, gepleegd op 1 maart jl. is o.a. een postzegeverzameling weggenomen. De daders hebben aan de achterzijde een deur geforceerd en doorzochten de gehele woning. Naast de postzegelverzameling is er ook zilver en geld weggenomen. Tijdens het onderzoek merkte de politie dat er tevens was ingebroken in een naburige woning aan de Johan de Wittstraat. Ook hier was een deur geforceerd. Het is nog niet bekend wat uit die woning is weggenomen.

Mishandeling Leiden Op 2 maart, omstreeks 03.55 uur kwam een melding binnen dat op de Oude Singel in Leiden getuigen de verdachte van een mishandeling hadden aangehouden. De politie maakte uit de verhalen van de omstanders op dat twee jongens, waarvan zij er één hadden aangehouden, een andere jongen had mishandeld. Voor dit slachtoffer was een ambulance gebeld, omdat hij onder het bloed zat. Het betrof hier een 25-jarige Leidenaar. De aangehouden verdachte betrof een 33-jarige Leidenaar. Naar de andere verdachte is de politie nog op zoek. Het onderzoek wordt voortgezet.

Rijbewijs kwijt Rijnsburg De politie heeft vrijdagmorgen 2 maart rond 01:00 uur een automobilist gecontroleerd. De man reed dusdanig slingerend over de Sandtlaan dat agenten vermoedden dat de man onder invloed reed. Inderdaad blies de 36-jarige man uit Oegstgeest 680 ug/l. Dit is meer dan anderhalf promille! De man is aangehouden. Zijn rijbewijs is ingenomen. De Oegstgeestenaar zal snel voor moeten komen. De officier van justitie beslist over de straf en of de man zijn rijbewijs terug krijgt.

Zoon aangehouden Nieuwe Wetering De politie heeft donderdagavond 1 maart een 23-jarige man uit Nieuwe Wetering aangehouden. De man had die avond in de woning ruzie gekregen met zijn moeder. Daarbij had hij de 45-jarige vrouw geslagen en buiten de deur gezet. De radeloze moeder belde de politie en heeft aangifte gedaan. De zoon is aangehouden en ingesloten. Hij is al onder behandeling in verband met psychische problemen.

Inbrekers op heterdaad aangehouden Leiderdorp De politie heeft vrijdagmorgen 2 maart twee mannen op heterdaad aangehouden voor het plegen van een inbraak. Een oplettende getuige belde rond 04:00 uur de politie omdat hij twee mannen vanuit een zonnestudio aan de Van der Valk Boumanweg spullen in een wit bestelbusje zag laden. Toen de politie bij de zonnestudio aankwam, zagen de agenten juist een man die aan het verspreide signalement voldeed, wegrennen. Met assistentie van een aantal agenten werd de achterliggende wijk doorzocht, waarna de twee inbrekers; een 29-jarige en een 21-jarige Hagenaar, zijn aangehouden. De eigenaar van de zonnestudio heeft aangifte gedaan. In het busje waren al een aantal zonnehemels en flacons zonnebrandcreme geladen. Na hun aanhouding zijn de twee mannen ingesloten.

Eenzijdig verkeersongeval Waddinxveen Een 38-jarige automobiliste is op donderdag 1 maart omstreeks 08.30 uur met een hersenschudding overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis. De automobiliste reed over de Beijerincklaan in de richting van Moerkapelle. Door nog onbekende oorzaak raakte de automobiliste van de weg en kwam het voertuig op de kop in de rechterberm terecht.

Verlaten plaats ongeval Waddinxveen Een 29-jarige automobilist uit Waddinxveen is op donderdag 1 maart omstreeks 08.40 uur doorgereden na een aanrijding. De automobilist reed over de Henegouwerweg in de richting van Gouda. Bij een inhaalmanoevre door de Waddinxvener moest een 56-jarige automobilist uit Oudenbosch die uit tegenovergestelde richting kwam voor hem uitwijken naar rechts. Het voertuig raakte de buitenspiegel van de tegemoetkomende auto, waardoor de Waddinxvener de macht over het stuur verloor en tegen de rechter vangrail tot stilstand kwam. De Waddinxvener heeft vervolgens de plaats van het ongeval verlaten zonder zijn identiteit kenbaar te hebben gemaakt. De politie trof de automobilist aan op een boerderij in de omgeving. Ambulancepersoneel namen de man mee voor controle naar het Groene Hartziekenhuis. Deze verliet het ziekenhuis voordat de politie hem kon verhoren. De man, onder invloed van alcohol, werd later in het centrum van Gouda aangehouden. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Vrouw geslagen Waddinxveen Een 48-jarige fietster uit Waddinxveen heeft aangifte gedaan van mishandeling op vrijdag 23 februari jl. De vrouw fietste over het Koningin Wilhelminaplein tegen het verkeer in in de richting van de Anna van Burenstraat. Ter hoogte van de videotheek reed een fietser uit tegenovergestelde richting. Deze sloeg de vrouw zonder aanleiding in het gezicht waardoor de vrouw ten val kwam. De vrouw liep letsel in het gezicht op.