Gemeente Zoetermeer

Stadsboerderijen en deel recreatiegebieden gesloten om besmetting met mond- en klauwzeer te voorkomen

Op dringend advies van het ministerie van Landbouw en Visserij heeft B& W de stadsboerderijen en een deel van de recreatiegebieden gesloten. Vrijdag 2 maart zijn de hekken van de Stadsboerderijen Het Buitenbeest en de Balijhoeven gesloten. Bovendien is een deel van de recreatiegebieden gesloten. Hiermee wil de gemeente de besmetting van de dieren met mond en klauwzeer voorkomen. Via borden op de hekken worden bezoekers geinformeerd.

De gemeente heeft niet alleen dieren op de stadsboerderijen maar ook vee in een aantal recreatiegebieden. Het gaat om het Noord-Aa gebied, Westerpark en Buytenpark. De dieren die hier rondlopen zijn schapen, koeien en paarden. Zij zijn bij elkaar gedreven in een kleine deel van het de gebieden. De doorgaande fietsroutes in deze gebieden blijven hierdoor open. De overige wandelroutes en fietspaden in deze gebieden zijn afgesloten met hekken. Ook de schapen die in enkele weitjes in de stad staan zijn bij elkaar gedreven.

Het ministerie heeft donderdag 1 maart alle gemeenten in Nederland geadviseerd maatregelen te nemen om eventuele verspreiding van de voor dieren zeer besmettelijke ziekte, mond- en klauwzeer te voorkomen. Voor meer informatie over mond- en klauwzeer kan de de website van het ministerie van Landbouw en Visserij worden geraadpleegd : www.minlnv.nlGemeente Zoetermeer © maart 2001