Politiebericht Limburg-Zuid: 2-03-2001
Persberichten district Sittard
Vrijdag, 2 maart 2001

District Sittard

Sittard; verdachten nodeloos geweld
De beide Sittardse verdachten (23 / 24) die afgelopen dinsdagavond zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ruzie (waarbij over en weer klappen zijn gevallen) met taxi-chauffeurs op de Paardestraat in Sittard, worden ook verdacht van de ernstige mishandeling / nodeloze geweld diezelfde dinsdagavond op de Markt. Daarbij werd een 22-jarig man uit Sittard ernstig mishandeld op het moment dat hij een cafe verliet. De beide verdachten worden in de loop van vandaag voorgeleid aan de officier van Justitie in Maastricht. Beide Sittardenaren werden die dinsdagavond thuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een ruzie die avond op de Paardestraat met taxi-chauffeurs. Die problemen ontstonden toen de twee mannen ongevraagd in een taxi gingen zitten, op de bestuurders- en bijrijdersplaats. Ondanks het verzoek van de vrouwelijke taxichauffeur de taxi te verlaten, gaven zij daaraan geen gevolg en de ruzie ontstond. Gaande het onderzoek kwamen beide Sittardenaren ook in beeld wegens betrokkenheid bij de ernstige mishandeling/nodeloze gweld op de Markt ten opzichte van een 22-jarige Sittardenaar. Die verliet diezelfde avond een cafe toen hij werd aangesproken en vermoedelijk zonder enige reden werd aangevallen door een tweetal agressievelingen. Daarbij werd het slachtoffer geslagen en geschopt, ook toen hij al op de grond lag. Het slachtoffer ligt nog altijd ernstig gewond in het ziekenhuis met een gebroken hand, gebroken jukbeen, gebroken neusbeen, een kaakfractuur, een arm uit de kom (inmiddels gezet) en mogelijk een oogbeschadiging. De politie zet het onderzoek voort.

Guttecoven; fiks geldbedrag gestolen
Een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ingen heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal van een beurs met totaal ongeveer fl. 27.000,-. De vrachtwagenchauffeur was afgelopen donderdagmiddag omstreeks 14.45 uur op de Pastoor Wolfstraat in Guttecoven bezig met aflevering van goederen toen, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik onbekenden kans zagen de beurs uit de cabine van de vrachtwagen te stelen. De vrachtwagenchauffeur heeft zelf nog in de buurt navraag gedaan of mogelijk iemand iets gezien heeft, echter zonder resultaat.

Geleen; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag op radarsnelheidscontroles gehouden op de Spaubeeklaan, Oranjelaan, Urmonderbaan en op de Henri Hermanslaan in Geleen. Totaal werden 2.114 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 508 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km p/u.