informatie

Voor onmiddellijke publicatie

GLOBAL SWITCH GAAT AMSTERDAM INTERNET EXCHANGE HUISVESTEN

Amsterdam, 2 maart 2001. Global Switch S.a.r.l (Global Switch) www.globalswitch.com , de belangrijkste carrier-onafhankelijke aanbieder van co-locatiediensten ter wereld, heeft vandaag aangekondigd te gaan samenwerken met Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) www.ams-ix.net , het Nederlandse knooppunt voor internetaanbieders.

Global Switch zorgt voor huisvesting en ondersteuning voor de nieuwe AMS-IX switch in haar Amsterdamse vestiging van 38.723 m2 aan de Johan Huizingalaan 759. Dankzij deze overeenkomst kan AMS-IX een vierde centrale-locatie in Amsterdam in bedrijf stellen en de leden van AMS-IX 1.800 m2 co­locatieruimte verhuren die aan hoge specificaties voldoet, wat neerkomt op ongeveer 750 rekken.

Een belangrijk aspect is dat de ruimte al is voorzien van rekken en verschillende soorten Cat5e en glasvezelkabel, zodat leden van AMS-IX vlug aan de slag kunnen en snel nieuwe diensten op de markt kunnen brengen. Een Foundry Bigiron 8000 switch bestuurt de AMS-IX centrale.

Nigel Downton, Sales Director van Global Switch: "Snelle, efficiënte carrier-onafhankelijke connectiviteit is de basis van ons aanbod aan AMS-IX. Onze voorzieningen voldoen aan zeer hoge specificaties. We zijn blij dat we diensten van dit niveau nu ook aan leden van AMS-IX kunnen aanbieden."

Job Witteman, Managing Director van AMS-IX : "Meer flexibiliteit, meer ruimte en een bredere geografische spreiding binnen Amsterdam waren voor ons de redenen om een vierde co-locatievoorziening te openen voor de leden van AMS-IX. Belangrijke criteria voor AMS-IX bij het selectieproces waren de bewezen kwaliteiten van Global Switch om huidige en toekomstige klanten langdurige, neutrale en onafhankelijke huisvesting te bieden, evenals gegarandeerde connectiviteit tussen haar voorzieningen en de drie bestaande AMS-IX switches."

Leden van AMS-IX kunnen standaard gebruik maken van:


* 24x7 onsite intelligente hands and feet

* Glasvezelaansluiting op de AMS-IX Switch bij Nikhef en de AMS-IX Switch bij TeleCity

* 9,6 Amp per rek standaard - extra voeding beschikbaar
* Voorgeïnstalleerde rekken in ingerichte ruimte
* UPS - Noodstroomvoorziening 20 minuten

* AMS-IX klantenhelpdesk

* Bewaakte toegang tot AMS-IX-ruimte

* Een verscheidenheid aan managed services (prijzen op aanvraag)
Leden van AMS-IX kunnen ook hun voordeel doen met de hoge technische specificaties die worden geboden aan alle klanten van Global Switch Amsterdam en die standaard beschikbaar zijn in de AMS-IX-ruimte:


* Intelligent leiding- en kabelbeheer met verschillende kabelaansluitingen

* Bedrijfskritische dienstverlening die minimaal N+1 tot 2N ondersteunt

* 110.000 Volt voeding

* 800 Watt/m² IT voeding volledig redundant uitgevoerd
*

* Geavanceerde klimaatregeling met beheerste luchtvochtigheid
* Uitgebreide branddetectie en -beveiliging

* Uitgebreide beveiligingssystemen binnen en buiten
* Geavanceerde systemen voor het beheer van gebouwen
* 24 uur per dag en het hele jaar door
ondersteuning


*

* Verhoogde vloer met 750 mm
ruimte


-einde-

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marijke van Dijk Hilary Baker
Van Sluis Consultants Global Switch
Tel.: 020 - 30 55 937 Tel.: +44 (0)20 7968 2400 m.van.dijk@vansluis.nl hbaker@globalswitch.com

Global Switch is het belangrijkste carrier-onafhankelijke co-locatiebedrijf ter wereld dat Unified Communications Exchanges inzet en beheert voor het hosten van bedrijfskritische diensten ter ondersteuning van de dynamische Internet-, telecommunicatie- en datamarkten. Global Switch werd in 1998 in het Verenigd Koninkrijk opgericht en de Global Switch S.a.r.l. groep werd in maart 2000 geregistreerd in Luxemburg. Het bedrijf is nu actief in heel Europa, de Asia-Pacific regio en Noord- en Zuid-Amerika. Wereldwijd heeft het meer dan 351.000 m² in bedrijf of in ontwikkeling, met 12 vestigingen in 9 landen. Kijk voor meer informatie op www.globalswitch.com .