Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 2-03-2001
1e Persbericht 2 maart 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Fietster gewond geraakt tijdens val
Op de Hondsruglaan is vrijdagochtend om 10.00 uur een 63-jarige vrouw uit Breugel gewond geraakt aan haar been. De vrouw fietste samen met een andere persoon op de Hondsruglaan toen zij ingehaald werden door een 59-jarige fietser uit Eindhoven. Tijdens het inhalen kwamen de 59-jarige fietser en de 63-jarige fietster door een onbekende oorzaak met elkaar in aanraking waardoor ze beiden vielen. De 63-jarige vrouw is naar het Catharinaziekenhuis overgebracht.

Eindhoven: Dief aangehouden
Op de Dommelstraat is donderdagochtend om 11.50 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het stelen van een horloge, een mobiele telefoon, een enveloppe met geld en een portemonnee met inhoud uit een personeelsruimte van een bedrijf aan de Dommelstraat kort daarvoor. Het weggenomen geldbedrag bedraagt ruim
1.000 gulden. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Someren: Fietser ernstig gewond
Op de Hogeweg is donderdagavond een 63-jarige fietser uit Mierlo ernstig gewond geraakt. De man fietste op de Hogeweg en moest plotseling remmen. Een 43-jarige automobilist uit Geldrop kon zijn auto niet meer tijdig tot stilstand brengen om de fietser te ontwijken. Er ontstond een botsing tussen beide weggebruikers. De fietser is met een hoofdwond en open beenbreuken overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Ooivaarsrijt is tussen donderdagavond 23.00 uur en vrijdagochtend 2.15 uur een witte Mercedes Benz 310 D bestelbus met het kenteken VR-LG-40 gestolen. In de bestelbus lag gereedschap ter waarde van naar schatting 6.000 gulden.

Valkenswaard Sieraden gestolen
Uit een winkel aan de Eindhovenseweg zijn vrijdagochtend tussen 2.20 en 2.30 uur sieraden weggenomen. De dader kwam binnen door een ruit van de voordeur te vernielen, brak vervolgens een vitrinekast open en nam de sieraden mee. De exacte omvang van de buit is nog niet bekend.

Veldhoven: Computers en stereotoren gestolen
Uit een bedrijf aan de Heiberg zijn tussen donderdagavond 18.00 uur en vrijdagochtend 7.00 uur twee computers en een stereotoren gestolen. De dader kwam binnen door een raam te vernielen.

Waalre: Onder invloed
Op de Johann Strausslaan is vrijdagochtend rond 1.15 uur een 24-jarige man uit Waalre aangehouden tijdens een alcoholcontrole. De man was onder invloed. Een ademanalyse met een promillage van 1,20 bevestigde dit. De man kreeg een rijverbod van vijf uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.