Gemeente Voorschoten

Bouwzaken

Aanvraag om bouwvergunning:

wk 9

* Veurseweg 72-74; voor het oprichten van 2 woningen;
* Leidseweg 331; voor het vergroten van de woning;
* Mighelbrinklaan 1; voor het vergroten van de garage;
* Cornelis Jollaan 11; voor het plaatsen van een dakkapel;
* Jan van Hooflaan 3; voor het plaatsen van noodlokalen;
* Veurseweg 183; voor het vergroten van de woning;

Aanvraag om sloopvergunning:

wk 9

* Veurseweg 72-74; voor het slopen van woning en garage;
Melding tot bouwvoornemen:

wk 9

* Koolmeeslaan 13; voor het plaatsen van een dakkapel;
Bovenvermelde aanvragen en meldingen kunnen bij de afdeling Infrastructuur en Milieu van de gemeente (kamer 036) op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur op afspraak worden ingezien. Indien een vrijstelling op grond van het bestemmingsplan noodzakelijk is, vindt een aparte publicatie plaats. Dat is de eerste gelegenheid om uw zienswijze over de aanvraag gemotiveerd en schriftelijk in te dienen. Indien een bouwvergunning is verleend vindt eveneens een publicatie plaats. Dan biedt de Algemene wet bestuursrecht de mogelijkheid een gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen.

Verleende bouwvergunningen:

dd 16-02-2001;

* Willem de Zwijgerlaan 80; voor het plaatsen van een berging in de zijtuin;

dd 16-02-2001;

* Wijngaardenlaan 58; voor het vergroten van de woning;
Weigering bouwvergunning:

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van verzending of uitreiking van de vergunning dan wel aanwijzing tot Rijksmonument of plaatsing op de Gemeentelijke Monumentenlijst (zie bovenstaande datum) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

Gelijktijdig kan aan de president van de rechtbank te 's-Gravenhage (sector bestuursrecht), worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed dat vereist. Inwilliging van dit verzoek kan betekenen dat de bouwactiviteiten onmiddellijk stopgezet dienen te worden.

Nadere inlichtingen omtrent deze procedures kunt u verkrijgen bij de heer mr H. Wester van de afdeling Bestuurlijke Juridische Zaken van onze gemeente, (telefoon 071- 5600 622).