Politiebericht Limburg-Zuid: 2-03-2001
Persberichten district Heerlen
Vrijdag, 2 maart 2001

District Heerlen

Heerlen; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht van een 25-jarige bromfietsbestuurder uit Brunssum die op de Papperjans in Heerlen met zijn bromfiets van de weg was geraakt / uit de bocht gereden, bleek dat de man onder invloed zijn bromfiets had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Heerlen; aangehouden
De politie heeft afgelopen donderdagavond op de Schandelerstraat in Heerlen twee mannen (25 / 27) uit Rotterdam aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie die al langer aanwijzingen had dat de verdachten zich daar mogelijk mee bezig hielden, pakte het tweetal gisteravond dan ook op. Een verdachte had een geldbedrag bij zich van totaal zon 2500 Dmark. Die werden inbeslaggenomen. Bij het verder ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen dat de verdachten in Heerlen verblijven/woonverblijf hebben. In een van deze woningen vond de politie bij nader onderzoek ruim driehonderd gram verdovende middelen (vermoedelijk heroine en cocaine), zon vijftig tabletten (vermoedelijk XTC), weegschaaltjes, geld (bijna tweeduizend gulden in binnen en buitenlandse valuta) maar ook een geladen vuistvuurwapen. Dit werd allemaal inbeslaggenomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt verder onderzoek in.

Heerlen; greep in kassa
Afgelopen donderdagmorgen deed een onbekende klant die een winkel/stomerij aan de Akerstraat in Heerlen was binnengekomen, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik een greep in de kassa. Met de buit, ruim honderd gulden rende de kassagraaier de winkel uit. De winkelier is hem nog achterna gerend, echter zonder resultaat. De politie kreeg op basis van het doorgekregen signalement vermoedens omtrent de identiteit van de verdachte. Die werd later gistermiddag op de Saroleusstraat aangetroffen en meteen aangehouden. De verdachte, een 25-jarige man uit Nuth werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft bekend en verklaarde het geld reeds te hebben opgemaakt aan verdovende middelen. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.