Productschap Wijn

Nieuws

Nieuwe brochure Duitse Wijnfeesten 2001 is uit

Voorschoten, 2 maart 2001 - Ieder jaar trekken de Duitse Wijnfeesten weer duizenden wijnliefhebbers uit binnen- en buitenland. Voor veel Nederlanders zijn de Duitse Wijnfeesten een ideale gelegenheid om een weekendje weg te combineren met het proeven van nieuwe Duitse Wijnen.

Het hele jaar door worden in Duitsland plaatselijke en regionale wijnfeesten georganiseerd. Tijdens de zogeheten "Winzerfeste" staat de Duitse wijn centraal. Aan lange tafels worden wijn en hapjes geserveerd en kunnen de bezoekers genieten van de verschillende festiviteiten. Ieder wijnfeest heeft zijn eigen karakter: van traditioneel tot modern, zoals bijvoorbeeld "Kunst- en wijnfeesten" of "Asperge wijnfeesten". Op de feesten maakt u kennis met de mensen die dagelijks bezig zijn met de wijn, zoals de wijnboer of de keldermeester. Zij laten u graag hun nieuwste oogst of hun oudere wijnen proeven.

In de nieuwe brochure "Deutsche Winzerfeste 2001", uitgegeven door het Deutsches Weininstitut, vindt u een overzicht van de geplande Duitse wijnfeesten in 2001. De feesten worden per wijnbouwgebied (van Ahr tot Württemberg) en in chronologische volgorde vermeld.

De nieuwe brochure over de wijnfeesten in Duitsland kunt u opvragen bij het Informatiebureau voor Duitse Wijn bij voorkeur per e-mail: info@duitsewijn.nl
Meer informatie over de feesten en overzicht van data kunt u ook vinden op www.deutscheweine.de


Copyright © 1996-2001 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum