Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 2-03-2001
Mediabericht 2 maart (16.30 uur)

VENLO Verkeerscontrole

VENLO Tijdens een algemene verkeerscontrole in het centrum van Venlo heeft de politie donderdagmiddag 9 processen-verbaal opgemaakt. Drie bestuurders overschreden de maximum snelheid (gemeten werd met de laser), 4 bromfietsen bleken een te groot motorvermogen te hebben, 1 bestuurder droeg geen helm en twee bestuurders werden bekeurd omdat ze geen gele plaat voerden. De controles vonden plaats op de Veldenseweg, Karbinderstraat en de Urbanusweg.

VENLO Bedreiging na winkeldiefstal

VENLO Een 33-jarige inwoonster van Venlo werd donderdagmiddag een geldboete van 500 gulden opgelegd nadat ze het personeel van een winkel aan de Vleesstraat had bedreigd. Het winkelpersoneel had de vrouw betrapt op diefstal van 2 elastiekjes ter waarde van 5,95. De vrouw ontkende de diefstal maar gaf aan vergeten te zijn om de haarelastiekjes af te rekenen. In overleg met justitie werd de vrouw alleen bekeurd voor de bedreiging.

TEGELEN Weigeren naam op te geven

TEGELEN De politie heeft donderdagmiddag een 44-jarig inoner van Tegelen gearresteerd die nabij Egypte langs het NS-spoor fietste. Toen agenten hem daarover aanspraken en wilden bekeuren, werd de man boos en wilde wegfietsen. Tevens weigerde hij zijn naam op te geven. Ondanks aandringen om mee te werken, bleef de man dit weigeren waarop hij werd aangehouden. In het politiebureau gaf hij al vrij snel zijn naam waarna hij na verhoor weer in vrijheid werd gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

REGIO Snelheidscontroles

Tijdens diverse snelheidscontroles heeft de politie Limburg-Noord donderdag 654 bekeuringen opgemaakt. Een overzicht:

ECHT Bij een radarcontrole op de Rijksweg Noord heeft de politie donderdagmiddag 141 bekeuringen opgemaakt onder de 896 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 86 km/uur, limiet = 50 km/uur.

ECHT Bij een soortgelijke controle op de St Joosterweg heeft de politie donderdagmiddag 33 bekeuringen opgemaakt onder de 198 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 70 km/uur, limiet = 50 km/uur.

ECHT Op de Maasbrachterweg heeft de politie donderdagmiddag 11 bekeuringen opgemaakt onder de 132 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 98 km/uur, limiet = 80 km/uur.

HAELEN In het kader van het project Samen minder heeft de politie donderdagmiddag op de Napoleonsweg in Haelen 297 bekeuringen opgemaakt onder de 1850 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 94 km/uur, limiet = 50 km/uur.

VENRAY Op de Overloonseweg heeft de politie donderdagmiddag 71 bekeuringen opgemaakt onder de 423 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 85 km/uur, limiet = 50 km/uur.

YSSELSTEYN Op de Puttenweg heeft de politie donderdagavond 101 bekeuringen opgemaakt onder de 444 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 92 km/uur, limiet = 50 km/uur.

ROERMOND Roer je Mond-actie

ROERMOND Tijdens een actie in het kader van het project RoerjeMond heeft de politie donderdag 36 bekeuringen opgemaakt. De meeste overtredingen hadden te maken met het niet dragen van de autogordel (11x) en foutief parkeren (11x). De overige overtredingen varieerden van het onterecht voeren van mistlichten tot in het bezit zijn van een kleine hoeveelheid softdrugs. De controles vonden plaats in Roermond, Melick, Montfort, Koningsbosch en Echt.

ROERMOND Verkeersgewonde

ROERMOND Een 4-jarig meisje uit Roermond raakte donderdagavond als inzittende van een auto gewond bij een verkeersongeval op de kruising Bredeweg / Nassaustraat. Het meisje zat bij haar vader in de auto en kreeg glas in haar gezicht en liep enkele kneuzingen op. Zij werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. De aanrijding ontstond toen een 39-jarige automobilist uit Roermond de Bredeweg overstak en daarbij geen voorrang verleende aan een 32-jarige automobilist eveneens uit Roermond en waarin het kind zat. De auto van de 32-jarige liep zeer zware schade op en kwam ook nog door de klap in botsing met de stilstaande auto van een 67-jarige Roermondenaar. De politie stelt een nader onderzoek in en in het ziekenhuis kreeg het gewonde kind de bekende politiebeer uitgereikt.

BELFELD Verkeerscontrole

BELFELD De politie heeft donderdag tijdens een algemene verkeerscontrole in het kader van het project Samen minder 11 bekeuringen opgemaakt. Vijf bestuurders droegen geen autogordel en de andere overtredingen hadden te maken met onder meer negeren rood licht en niet dragen van een helm. De controles werden gehouden in Belfeld, Tegelen, Venlo en Velden.