Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 2-03-2001
Mediaberichten 2 maart (17.30 uur)

GRASHOEK Aanhouding na achtervolging

GRASHOEK De politie heeft afgelopen nacht een 21-jarige Pool aangehouden na een korte achtervolging. De Pool verplaatste zich in een auto waarvan door een leasebedrijf aangifte was gedaan van verduistering. Toen de politiepatrouille de auto wilde controleren reed de bestuurder een erf op en sprongen de twee inzittenden eruit en renden weg. Na een korte achtervolging te voet kon genoemde Pool worden aangehouden. De auto werd vervolgens in beslag genomen en in het voertuig trof de politie sporen aan van een hennepkwekerij. Na onderzoek en in overleg met justitie werd vanmiddag besloten om een onderzoek in te stellen in een pand aan de Lorbaan in Grashoek. In dat pand werden inmiddels geoogste hennepplanten aangetroffen totaal circa 170 kilo welke in beslag zijn genomen. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

OOSTRUM Snelheidscontroles

OOSTRUM Tijdens een radarcontrole op de Wanssumseweg heeft de politie vandaag 25 bekeuringen opgemaakt onder de 708 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 105 km/uur, limiet = 80 km/uur. Op de Stationsweg zijn vandaag 106 bekeuringen opgemakt onder de 643 passanten. Hoogst gemeten snelheid = 77 km/uur, limiet = 50 km/uur.

WEERT Aanhoudingen

WEERT De politie van Weert heeft donderdagavond in samenwerking met het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) op de A2 twee mannen uit Eindhoven (21 en 41 jaar) aangehouden in verband met poging inbraak in een geparkeerde vrachtwagen. De politie kreeg een melding dat er op een parkeerterrein langs de A2 twee verdachte personen rondliepen. Samen met collegas van de KLPD stelden de Weerter agenten een onderzoek in en arresteerden aan de hand van het opgegeven signalement van de vluchtauto de twee Eindhovenaren op de A2 ter hoogte van afslag Roermond/Kelpen. Het dekzeil van de lege vrachtauto uit het Duitse Bremerhaven was kapot gesneden. Voor zover bekend is er niet ingebroken in de vrachtauto of in andere voertuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

SEVENUM Inbraak tankstation

SEVENUM Bij een inbraak in een tankstation aan de Midden Peelweg hebben onbekenden afgelopen nacht een nog onbekende hoeveelheid sloffen sigaretten en telefoonkaarten ontvreemd. De toegang werd verschaft door een ruit te vernielen met behulp van een steen. De politie stelt een nader onderzoek in. Omtrent het schadebedrag is vooralsnog niets bekend.

ROERMOND Dronken chauffeur

ROERMOND De politie maakt proces-verbaal op tegen een 38-jarige automobilist uit Echt die afgelopen nacht in dronken toestand over het Zwartbroekplein reed. De man kreeg tevens een rijverbod van 4 uren opgelegd.