Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

12 december 2000

Opening nieuw publieksseizoen Fort Hoofddijk

Zelf aan de slag tijdens Orchideeënweekend Botanische Tuinen

De Botanische Tuinen luiden 2,3, en 4 maart op Fort Hoofddijk het nieuwe publieksseizoen in met een weekend in het teken van orchideeën: een prachtige show van bloeiende orchideeën, demonstraties en verkoop en natuurlijk de inmiddels beroemde Orchideeëndokters. Speciaal voor deze gelegenheid is het publiek van harte welkom in de Orchideeënkassen die normaal gesloten zijn. Bezoekers krijgen de gelegenheid zelf jonge orchideeën op te potten en mogen de planten daarna (gratis) mee naar huis nemen.

Orchideeën kweek je voor de bloemen, want zonder bloemen vinden veel mensen er maar niets aan. Daarom hebben de Botanische Tuinen ook dit jaar weer de Orchideeëndokters paraat om bezoekers te helpen hun orchideeën `aan de bloei' te krijgen. Lichtend voorbeeld is de orchideeënshow met vele soorten orchideeën in volle bloei.

Voor alle bezoekers hebben we ook dit jaar weer een kleine orchidee om mee naar huis te nemen. Voorzien van goede raad en tips van de Dokters zal het de meeste mensen zeker lukken deze Oncidium's in bloei te krijgen. En heeft u nog een Phalaenopsis van vorig jaar die zich niet zo lekker voelt? Gewoon meenemen en wij helpen u een handje de patiënt weer beter te krijgen.

Orchideeëncollectie
Tijdens deze drie dagen hebben de bezoekers ook de unieke kans de Orchideeën- en Bromeliacollectie van de Tuinen te bezichtigen. Deze collectie is slechts eenmaal per jaar tijdens het Orchideeënweekend toegankelijk voor het publiek.

Medewerkers van de Tuinen en de Orchideeënvereniging 't Gooi geven ook hier tekst en uitleg. Het is een mooie kans om eens een aantal bijzondere soorten bij elkaar te zien.

Er zijn bovendien diverse stands aanwezig met orchideeën, boeken informatie over het zaaien en vermeerderen van orchideeën en 'hobby-stands' met orchideeënfoto's, -tekeningen, -postzegels en
-handwerken. Tijdens Ikebana-demonstraties wordenj speciaal orchideeënbloemen verwerkt.

Informatie
Het Orchideeënweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijzen bedragen f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een Pas 65 en U-pas. Kinderen tot 12 jaar betalen f. 2,50 en een MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 12 (halte Botanische Tuinen) en 11 (alleen op zaterdag). Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.bio.uu.nl/botgard.