Club organiseert talentendag op vrijdag 2 maart

Gunco start eerste basketbalklas voor meisjes

ROTTERDAM - In september 2001, het begin van het nieuwe schooljaar, begint Rotterdam Basketbal (in de eredivisie uitkomend onder de naam Gunco) op het Thorbecke Lyceum in Rotterdam de eerste basketbalklas voor meisjes. De club start daarmee het tweede deel van het opleidingstraject dat in 1997 van start ging met tien jongens. Na vier jaar is het resultaat van deze investering reeds zichtbaar. Sven de Lange, talent uit de eerste lichting, heeft de laatste twee wedstrijden van het eerste team gefungeerd als vervanger van de geblesseerde Jerome de Vries.

In 1997 startte Rotterdam Basketbal de eerste basketbalklas aan het Thorbecke Lyceum in Rotterdam. Momenteel telt de groep 35 talenten (33 jongens en 2 meisjes) verdeeld over drie teams die allen op het hoogste niveau spelen. Na vier jaar acht de de club de tijd rijp voor een meisjesklas en heeft vooruitlopend daarop Eugenie Lewis gecontracteerd als coach. De voormalig international die onder meer in Den Helder en België actief was, houdt zich tot aan de eerste schooldag in september bezig met het leiden van de ENECO-clinics op basisscholen in het Rijnmond-gebied.

Was de eerste op Amerikaanse leest geschoeide basketbalklas in 1997 een noviteit, de speciale opleiding voor meisjes is dat in 2001. Nergens anders in ons land krijgen talentvolle speelster de gelegenheid om studie en sport overdag onder begeleiding optimaal te combineren. Om er zeker van te zijn dat er in september minstens tien talentvolle speelsters, geboren in 1987, '88 of '89 aan de opleiding voor meisjes beginnen, organiseert Rotterdam Basketbal op vrijdag 2 maart in samenwerking met Rotterdam Topsport voor het eerst een talentendag in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen. Naast talentvolle speelsters voor de eerste meisjesklas van ons land, zoekt Rotterdam Basketbal uiteraard ook talentvolle spelers geboren in 1987, '88 of '89 om de drie basketbalklassen voor jongens op het Thorbecke Lyceum verder uit te breiden.

De talentendag voor meisjes is vrijdag 2 maart van 12.00 tot 14.00 uur. Voor jongens van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden is verplicht en kan telefonisch bij Melvin Voskuijl op het kantoor van Rotterdam Basketbal: 010-29.19.250.