Politiebericht Groningen: Diverse 2-03-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdagmiddag 3 maart 2001

Veendam: inbraak sportwinkel
Woensdagavond vermoedelijk tegen middernacht is er ingebroken in een winkel bij de golfclub aan de Ontspanningslaan in Veendam. Men is binnengekomen door de voordeur te forceren. Uit de winkel zijn tientallen golfclubs meegenomen. De totale schade wordt geraamd op bijna veertigduizend gulden.

Appingedam: verdachten steekpartij Appingedam aangehouden Met de aanhouding van zeven verdachten (16 tot 20 jaar), allen uit Delfzijl afkomstig, heeft de politie de steekpartij en mishandeling die zaterdagnacht jl. in de Wijkstraat in Appingedam heeft plaatsgevonden, opgelost. Daarbij zijn een 21-jarige inwoner van Appingedam en diens 22-jarige kennis uit Purmerend bij een vechtpartij met de genoemde zeven jongens neergestoken. De Damster maakt het goed. De kennis uit Purmerend ligt nog in het ziekenhuis, onder andere met een geperforeerde long. In de groep van zeven, allen van Turkse afkomst, was een 16-jarige verantwoordelijk voor het toedienen van de messteken. De anderen hebben de twee slachtoffers geslagen en geschopt. De 16-jarige zit nog vast. Hij is in bewaring gesteld. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de twee slachtoffers eerder op de avond in de plaatselijke discotheek een woordenwisseling hadden gehad met enkelen uit de groep van zeven. De reden ervan blijft onduidelijk. Toen ze elkaar bij sluiting van de disco op straat weer tegenkwamen ontstond er weer een woordenwisseling, waarbij de twee plotseling werden aangevallen door de Turkse jongens die inmiddels versterking hadden gekregen. Nadat de politie ter plaatse verscheen en de groep uit elkaar dreef, bleven de beide slachtoffers achter, waarbij bleek dat ze gestoken waren. De verdachten vluchtten weg, maar konden door het onderzoek worden opgespoord. De politie heeft het onderzoek inmiddels afgesloten en stelt het proces-verbaal ter beschikking van justitie.

Opende: auto tegen boom
Door de gladheid botste vrijdagmorgen tegen 8.00 uur een personenauto op een boom langs de Kolonieweg bij Opende. In een bocht raakte de 32-jarige automobilist uit Drachten in een slip, waarna hij de controle over het voertuig verloor Het bleef bij materiele schade. De auto is zwaardbeschadigd door een bergingsbedrijf weggesleept. Op de Stadsweg bij Lauwerszijl botsten twee personenautos frontaal op elkaar. Oorzaak was hier eveneens de gladheid. Beide automobilisten, respectievelijk een 21-jarige inwoner van Leens en een 19-jarige inwoner van Groningen bleven ongedeerd. In Noordwijk raakte een 37-jarige inwoner van Grootegast de controle over zijn personenauto kwijt door het gladde wegdek. Hij kwam in de sloot terecht. Ter hoogte van Eibersburen bij Lutjegast raakten twee automobilisten ernstig gewond toen ze frontaal op elkaar botsten op een glad wegdek. Beiden, een 50-jarige inwoonster van Gerkesklooster en een 27-jarige inwoner van Doezum zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De beide autos zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Groningen: autokraker aangehouden
Een 35-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmorgen tegen 7.00 uur aangehouden voor het inbreken in een auto en het vernielen van een andere. Tevens zou hij voorbijgangers hebben bedreigd met een schaar. De politie werd gewaarschuwd voor het feit, dat er een paar personen achter elkaar aanzaten op het Boterdiep in Groningen. Daar aangekomen bleek, dat een 33-jarige Stadjer zojuist had geconstateerd dat er iemand in zijn auto had ingebroken. Hij had direct daarna de achtervolging ingezet, maar was de man kwijt geraakt. De politie nam de aangever vervolgens mee in de politieauto en zocht in de buurt. Ter hoogte van de Korenstraat herkende hij de man die in zijn auto had ingebroken. Het ging om de 35-jarige Stadjer die vervolgens werd aangehouden. Omstanders meldden zich bij de politie en deden aangifte van bedreiging door de aangehouden man met een schaar. Tevens hadden ze gezien dat de man een auto had beschadigd met een ijzeren staaf. De Stadjer is ingesloten.

Stadskanaal: snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op de Oosterstraat in Stadskanaal zijn vrijdagmorgen 400 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 15 te hard. De hoogst genoteerde reed 79 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Daarna werden op de Sluisstraat in Musselkanaal 350 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 13 te hard. De hoogst genoteerde reed 93 km/u waar maximaal 50 mocht.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900 8844