02-03-2001

AAN DE PERS

Is pijnloos en blijvend ontharen mogelijk ?

Beauty Line Nederland introduceert een nieuwe gepatenteerde techniek « de Plasmalite 600+ » dat door middel van licht zorgt voor blijvende ontharing. Lastige, vervelende, ontsierende haren kunnen pijnloos en zonder bijwerkingen bij ieder huidtype worden verwijderd. Ontsierende plekken in het gezicht zijn verleden tijd en gevoelige plekken als oksels laten zich zonder problemen behandelen. Om tot het gewenste blijvende resultaat te komen zijn circa vijf behandelingen aan te raden.

Wie te maken heeft met overbeharing en hier iets aan wil doen kan uit een vijftal methoden kiezen. Stuk voor stuk methoden waar behalve voordelen, ook nadelen aan kleven. De belangrijkste nadelen zijn ongetwijfeld pijn en zichtbare irritaties

Een methode die iedere dag terugkeert is de vrouwelijke variant (scheermes of crème) van de traditionele mannenmethode. Een methode waarbij het overtollige haar zo ongeveer vier weken wegblijft is de harsmethode. Bij beide methoden wordt niet de oorzaak aangepakt. De andere methodes zijn gericht op definitief ontharen. Zo'n methode is elektrisch ontharen. Een andere, meer recente, methode is de lasermethode. Deze methode is perfect voor de lichte huid, maar niet voor de donkere huid Parallel aan de lasertechniek loopt de methode van gebundelde lichtpulsen. Praktisch ieder huidtype kan behandeld worden, alleen is er bijwerking van infrarood licht.

Plasmalite 600+

De « Plasmalite 600+ » behoort tot de derde generatie techniek om overtollig haar permanent te verwijderen. Deze methode is gebaseerd op de fluorisatie-licht-puls technologie. Het werkt met een zeer intensieve lichtbron die tot diep in de wortel (de bulbus) dringt, zonder schade aan te richten aan omliggende weefsels. Deze speciale lichtbundel, de Balanced Light, wordt aangepast op iedere haardikte. Middels een selectieve verhitting van de haarschacht en de wortel versmelten het haar en de follikel cellen waardoor ze niet meer kunnen functioneren. Verdere groei is effectief gestopt.

Zweedse uitvinder

Morgan Gustavsson is de Zweedse wetenschapper, uitvinder en patenthouder van de Plasmalite technologie en apparatuur. Ruim tien jaar heeft Morgan alle facetten onderzocht en oktober 1998 was de apparatuur klaar voor consumentengebruik. Inmiddels worden er op 300 plekken (all over the world) gewerkt met de "Intensieve Puls Licht" methode; de Plasmalite 600+. Resultaten kunnen inmiddels uitstekend worden genoemd. Behalve klinische studies in Zweden, Noorwegen en Japan zijn er praktijksituaties bekend waarbij al meer dan drie jaar het haar wegblijft.

Technische informatie

Deze nieuwe technologie moet niet worden verward met de lasertechniek, het is een totaal ander systeem, dat geen ongewenste bijwerkingen kent en absoluut pijnloos voor de behandelde is. Het principe van de Plasmalite is gebaseerd op de fluorisatie-licht puls technologie, hetgeen totaal anders is dan de meeste huidige conventionele methoden. Het gepatenteerde Polymeren filter is ontwikkeld om infrarood licht van 900 nanometer en hoger te absorberen en om te buigen De speciale behandelkop bestrijkt een huidoppervlak van 2 cm2. Om de vier seconden kan er een lichtflits worden gegeven. Hierdoor kan een zone in het gelaat zoals de bovenlip, in slechts één minuut worden behandeld.

Nog enkele andere belangrijke aspecten

De Plasmalite is een veilige en effectieve ontharings-methode voor alle huidtypen en haarkleuren. Grote oppervlaktes kunnen tegelijk behandeld worden met snel resultaat, tussen de behandelingen mag de behandelde de haren kort houden en zelfs ingegroeide haren kunnen worden behandeld.

Verkrijgbaar

De Plasmalite is op vier adressen in Nederland operationeel:

Studio Body Line, Carolien van de Sluys, Erlecomsedam 1, 6576 JV Ooy, telefoon 024 6631494

Praktijk voor Huid en Oedeemtherapie de Groot, Ylona de Groot, Middellaan 5,
4811 VL Breda, telefoon 076 5141649

Instituut Nails and Beauty, Cindy, Nieuweweg 10A, 6301 ET Valkenburg Limburg,
telefoon 043 6011460

Esthetisch Centrum Beauty Line, Babette Ponsen, Hoogstraat 7-9, 4141 BA Leerdam,
telefoon 0345 613279

NOOT AAN DE REDACTIE

Als ons foto-, dia- en digitaal beeldmateriaal is vrij van copyright.

Voor meer informatie over het Plasmalite concept of het aanvragen van brochure, digitaal beeldmateriaal en/of exclusief materiaal van de Plasmalite kunt u zich wenden tot:

Beauty Line Nederland is importeur van Plasmalite, Body Wrap en Jessica cosmetica

Gonnie de Groot, Public Relations Support, Koperwiek 81, 3766 AM Soest Telefoon 035 6037470, fax 035 6019865, E-mail: gonniedegroot@wxs.nl

Beauty Line Nederland, de heer Paul Klemann, Hoogstraat 9, 4141 BA Leerdam
Telefoon 0345 613279, fax 0345 612117
www.plasmalite.com, e-mail info@beautyline.nl