Stratus en Centric sluiten partnerovereenkomst

Amsterdam, 2 maart 2001 - Stratus Computer Systems, fabrikant van de meest betrouwbare servers ter wereld en Centric, een grote IT-dienstverlener met vestigingen door heel Nederland, maken bekend een partnerovereenkomst te hebben gesloten. Stratus zal Centric met name gaan voorzien van de Stratus ftServer die zal worden ingezet in bedrijfskritische Windows-omgevingen.

"De samenwerking met Centric is voor ons van groot strategisch belang", aldus Ron Heg, Country Manager van Stratus Computer Systems in Nederland. "Centric beschikt over ruime kennis en ervaring in marktsectoren waar Stratus op het moment nog niet opereert. Daarnaast zullen zij de eerstelijns support voor hun rekening nemen. Samen zijn we in staat klanten die zich geen downtime kunnen permitteren een totaal-oplossing te bieden".

Eddie Quak, Business Unit Manager van Centric Systems & Services over de samenwerking: "Wij zijn zeer te spreken over de mogelijkheden die de ftServer biedt. In tegenstelling tot cluster-oplossingen van de concurrentie, levert Stratus een oplossing voor fout-tolerantie dat is ondergebracht in één systeem. Verder levert de ftServer een hogere beschikbaarheid tegen een lagere aanschafprijs en is het beheren van deze server gemakkelijker dan het beheren van een cluster. Daarnaast is Stratus als onderneming een zeer goede partner voor ons gezien de back-up en service die ze ons gaat leveren."

De samenwerking van Stratus en Centric zal zich niet beperken tot één of meer sectoren, maar zal zich wél focussen op groothandel, industrie, instellingen in de gezondheidszorg en de overheidsector.

Profiel van Stratus Computer Systems
Stratus Computer Systems levert de meest beproefde reeks continu beschikbare computerplatforms, applicaties, professionele diensten en technologieën voor vitale bedrijfsactiviteiten ter wereld. Stratus bedient klanten over de hele wereld, met het accent op de financiële dienstverlening, de detailhandel, het reiswezen, de elektronische handel, de gezondheidszorg, de openbare veiligheid en de spelindustrie. Veel van de klanten van Stratus behoren tot de bekendste in hun sector, zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs van Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Voor meer informatie over Stratus: www.nl.stratus.com.

Profiel van Centric
Centric is actief op het gebied van netwerk- en kantoorautomatisering, opleidingen, softwareontwikkeling, e-toepassingen, standaardapplicaties en het ontwerp en beheer van ICT-omgevingen. Zo is Centric in staat om vanuit haar vier divisies een totaaloplossing te bieden. Centric wist zich in tien jaar tijd te nestelen in de top-tien van automatiseringsbedrijven in Nederland. Centric staat voor nuchterheid, commitment en kwaliteit, telt ongeveer 2500 medewerkers en heeft vestigingen door heel Nederland.

Centric realiseerde in 1999 een omzet van 401 miljoen en een winst voor belasting van 54 miljoen gulden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: dennisd@text100.nl

Stratus en Stratus ftServer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Stratus Computer Systems, S.à r.l. Alle overige gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.