webMethods levert integratieplatform aan IndustrySuppliers.com

Onafhankelijke marktplaats voor zware industrie gebruikt webMethods B2B om on line procurement aan te bieden in Europa

Amsterdam, 2 maart 2001 -- webMethods (Nasdaq: WEBM), toonaangevend aanbieder van business-to-business integratie (B2Bi)-oplossingen, is als leverancier gekozen van de integratie-infrastructuur van IndustrySuppliers.com, de eerste onafhankelijke
e-commerce marktplaats voor industriële apparatuur in Europa. Door middel van webMethods B2B zal IndustrySuppliers.com deelnemende leveranciers en afnemers met zijn marktplaats integreren, zodat een volledig geautomatiseerde omgeving ontstaat voor het verwerken van real time transacties.

IndustrySuppliers.com biedt een internetomgeving om kopers en verkopers met elkaar in verbinding te stellen en om de informatiestroom tussen hen te automatiseren. Hierdoor nemen de kosten van de distributieketen af. Met webMethods B2B kunnen leden van IndustrySuppliers.com hun procurementsystemen direct aan de marktplaats koppelen, om zo een real time on line handelsgemeenschap te creëren.

"IndustrySuppliers.com stond voor de uitdaging om verschillende niveaus van koppeling tussen klanten aan te bieden, evenals integratie met andere marktplaatsen, om de best mogelijke oplossing te leveren," zegt Bruno Emsellem, technisch directeur van IndustrySuppliers.com. "webMethods B2B stelde ons in staat om het proces van het aansluiten van onze partners op de marktplaats te versnellen. We zijn nu in staat om een uitgebreide selectie van hun systemen te ondersteunen en de informatiestromen tussen de verschillende omgevingen te onderhouden."

Het bedrijf evalueerde tijdens het selectieproces voor de integratie-oplossing vier producten. De beoordeling was gebaseerd op vier criteria: functionaliteit, prijs, de strategische omgeving en het technologische en bedrijfsmatige risico. IndustrySuppliers.com koos webMethods vanwege zijn op standaarden gebaseerde infrastructuur en end-to-end oplossing. Daarmee is complete integratie mogelijk, zowel binnen de organisatie als aan de andere kant van de firewall, met handelspartners.

Emsellem vervolgt: "webMethods' belangrijkste voordeel ligt in het feit dat hun oplossingen open staan voor veel verschillende systemen en partnerspecifieke configuratie toestaan. We zijn nu onze infrastructuur aan het standaardiseren om ons te beschermen tegen veranderende condities in de toekomst. Door de op standaarden gebaseerde omgeving van webMethods te kiezen, zijn we er zeker van dat onze toekomstige ontwikkelingen niet beperkt zijn tot een specifieke applicatie of systeem."

IndustrySuppliers.com gebruikt ook webMethods Enterprise om interne applicaties zoals Oracle 8i, Oracle Financials, Oracle Exchange en Requisite eMerge te koppelen.

"Bedrijfstakken geven veel geld uit aan procurement. Door de distributieketen te stroomlijnen middels marktplaatsen zoals IndustrySuppliers.com, kunnen bedrijven in die keten zich concentreren op het voldoen aan de klantvraag," zegt Laurie Mascott, vice president EMEA van webMethods. "Met de integratie-oplossingen van webMethods creërt IndustrySuppliers.com een Europese hub, die samenwerking en een vermindering van de operationele kosten in de hele distributieketen mogelijk maakt.

Over IndustrySuppliers.com

IndustrySuppliers.com werd in april 1999 opgericht en is Europa's eerste onafhankelijke e-marktplaats voor de zware industrie. Het bedrijf richt zich onder meer op fabrikanten van papier, staal, landbouw- en farmaceutische chemicaliën, plastic, olie, gas en energie en hun leveranciers van industriële apparatuur. IndustrySuppliers.com biedt een 'full service' e-business en e-commerce platform voor industriële professionals die producten willen verkopen of kopen en die samenwerking via Internet willen optimaliseren voor kosteneffectieve, naadloze uitwisseling van informatie in de distributieketen. IndustrySuppliers.com wordt gefinancierd door 3i, Advent Ventures en Banque Populaire. Bezoek www.industrysuppliers.com voor meer informatie.

Over webMethods

webMethods (Nasdaq: WEBM) is een toonaangevende leverancier van integratiesoftware voor wereldwijde top-2000-bedrijven, business-to-business elektronische marktplaatsen en softwarebedrijven. Het integratieplatform van webMethods stelt klanten in staat om een meetbaar rendement op hun investering te behalen, door zakelijke processen, 'enterprise'- en legacy-toepassingen, databases en werkstromen te koppelen. Deze koppeling kan zowel binnen de onderneming worden gerealiseerd als daarbuiten, met andere bedrijven. Met het integratieplatform van webMethods kunnen klanten kosten verminderen, nieuwe bronnen van inkomsten genereren, de banden met klanten verstevigen, de efficiëntie van de distributieketen substantieel verbeteren en de interne zakelijke processen stroomlijnen.

webMethods is in 1996 opgericht en heeft haar hoofdkantoor in Fairfax, Virginia. Het bedrijf heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa, Azië en de Pacific. webMethods bedient wereldwijd meer dan 550 klanten van wereldwijde top-2000-bedrijven zoals Citibank, Dell, Eastman Chemical, The Ford Motor Company, Grainger, Motorola en Starbucks tot belangrijke B2B-marktplaatsen zoals ForestExpress, eHITEX/Converge en PetroCosm. Strategische partners van webMethods zijn onder andere Ariba, Broadvision, Commerce One, Deloitte Consulting, EDS, i2 Technologies, J.D. Edwards, KPMG Consulting, Microsoft, Oracle, SAP AG en Siebel Systems. Meer informatie over het bedrijf is beschikbaar op www.webmethods.com