Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl

Amersfoort: 27 februari 2001

Novotel Cup komend weekeinde in Rotterdam

Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart wordt in Rotterdam de finale van de Europese Indoor Teamkampioenschappen voor meisjes toe en met 14 jaar gespeeld. Aan deze Novotel Cup wordt deelgenomen door de acht beste Europese landen. De wedstrijden worden gespeeld in Tenniscentrum IJsselmonde, Akkeroord 10 in Rotterdam. De toegang voor alle dagen is gratis.

De deelnemende landen in Rotterdam zijn Joegoslavië, Kroatië, Rusland (titelverdediger), Oekraïne, Groot-Brittanië, Wit Rusland, Tsjechië en Slowakije. Nederland (met Michaela Krajicek, Lisanne Balk en Bibianne Schoofs) speelde de voorronde in Moskou en eindigde daarin na Oekraïne en Rusland als derde, net niet voldoende om zich te kwalificeren voor de Novotel Cup.

Veel topspeelsters die nu uitkomen in de strijd om de Fed Cup, hebben in het verleden gespeeld om de Europese Indoor Teamkampioenschappen. Recente voorbeelden daarvan zijn de Belgische speelsters Justin Henin en Kim Clijsters, die enkele jaren geleden in Rotterdam actief waren.

De openingsceremonie van de Novotel Cup is vrijdag om 10.15 uur. De wedstrijden beginnen op vrijdag (kwartfinales) en zaterdag (halve finales) om 10.30 uur. De finale op zondag start eveneens om 10.30 uur, waarna om 17.00 uur de sluitingsceremonie plaatsvindt.