Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemalnd zuid 12.45 uur
Man met stuk glas bewerkt

AMERSFOORT - Zaterdagmorgen 3 maart omstreeks half een werd de politie naar een horecagelegenheid aan de Lieve Vrouwekerkhof gestuurd. Daar zou een man vermoedelijk met een stuk glas bewerkt zijn. Ter plaatse gekomen trof de politie in de hal een hevig bloedende man aan.

Het slachtoffer, een 34-jarige man uit Houten, was behoorlijk onder invloed van alcohol en had een verwonding aan zijn linkeroor. De man, die geen aangifte wenste te doen, is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Omdat het slachtoffer verder niets wilde verklaren, vermoedt de politie dat hij zelf veroorzaker is geweest van het incident. Omstanders en personeel van de horecagelegenheid verklaarden aan de politie niets gezien te hebben.

Man rijdt onder invloed

LEUSDEN Zaterdagmorgen 3 maart omstreeks drie uur zagen politieagenten over de Noorderinslag een bestuurder van een auto rijden met een kapotte koplamp en een defect achterlicht. Tevens zagen zijn dat de bestuurder van het voertuig slingerend over de weg reed.

Op een stopteken van de politie reageerde de bestuurder niet. Nadat de politie de blauwe zwaailichten in werking hadden gesteld, bracht de bestuurder zijn voertuig tot stilstand. Tijdens het eerste contact roken de agenten onmiddellijk een sterke alcohollucht en hoorden zij dat de man met een dubbele tong sprak.

Na een eerste blaastest werd de man, een 27-jarige inwoner uit Leusden, aangehouden en moest hij mee naar het bureau voor een ademanalyse. Deze gaf een alcoholpromillage aan van 1,10 promille, goed voor een bekeuring van fl. 700, - en een rijverbod van 4 uur.