Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord 13.30 uur
Opgeven valse naam leidt tot aanhouding

BAARN Vrijdagmiddag 2 maart omstreeks kwart over vier zagen politieagenten over de Kerkstraat een meisje zonder helm op een bromfiets rijden. Nadat de politie haar een stopteken had gegeven, vermoedden de agenten dat zij een valse naam had opgegeven.

Dit vermoeden in combinatie met haar vervelende gedrag was aanleiding om haar aan te houden en naar het bureau over te brengen. Na onderzoek bleek het meisje, 16 jaar en woonachtig in Baarn, inderdaad een valse naam te hebben opgegeven. Verder was zij niet in het bezit van een bromfietscertificaat en bleek de geleende bromfiets niet verzekerd te zijn.

Tegen het meisje zal proces-verbaal worden opgemaakt. Haar ouders zijn door de politie in kennis gesteld en hebben haar van het bureau opgehaald.

Rijden onder invloed

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zaterdagmorgen 3 maart omstreeks kwart voor vier heeft de politie een 27-jarige man uit Bunschoten-Spakenburg betrapt op het rijden onder invloed. Toen hij met zijn auto over de Westdijk reed, werd hij gecontroleerd en was een eerste blaastest reden om hem aan te houden en over te brengen naar het bureau voor een ademanalyse.

Zijn alcoholpromillage bedroeg 1,55 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Met een rijverbod van zeven uur mocht hij weer huiswaarts.

Omstreeks een uur zagen politieagenten dat de bestuurder van een snorfiets voortdurend aan de linkerzijde van de Dorpsstraat reed. Op de Paulus Potterstraat hielden de agenten de man staande. Na een eerste blaastest werd de man, 19 jaar uit Bunschoten-Spakenburg, aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Ademanalyse wees een alcoholpromillage van 1,4 aan. De man mocht, met een schikkingsvoorstel van fl.600, - en een rijverbod van zes uur, weer naar huis.