Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 3-03-2001 Persberichten districten Kerkrade en Heerlen zaterdag 3 maart 2001

DISTRICT KERKRADE

Alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole in het district Kerkrade is vrijdagavond en zaterdagmorgen op diverse plaatsen gecontroleerd en werden bijna 500 bestuurders een blaastest afgenomen. Vijf bestuurders werden bekeurd voor het rijden onder invloed, na het ondergaan van een adem-analyse. In twee gevallen werd een rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt, drie andere bestuurders mochten na betaling van een geldboete, 410 500 gulden, zonder auto huiswaarts keren. Een 41-jarige man uit Langraaf was het kennelijk niet eens met de controle en begon de agenten te beledigen. De man werd aangehouden en bleek bij de adem-analyse een promillage van bijna 2,00 o/oo te hebben, viermaal zoveel als toegestaan. De verdachte bleek al eerder voor het rijden onder invloed te zijn veroordeeld en reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Met een rijverbod en een uitgebreid proces-verbaal kan hij huiswaarts keren.

Nijswiller; aanhouding inbrekers

Vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur heeft de politie in Nijswiller vier verdachten (25,26,31 en 31) uit Aken, Kelmis (D) en Shkodra (Albanië) aangehouden, die kort daarvoor vermoedelijk samen hadden ingebroken. De politie had een melding gekregen dat de eigenaar (49) van een winkel aan de Rijksweg een man had betrapt bij de inbraak en deze na een achtervolging had aangehouden. De politieman die met zijn politie surveillancehond deze verdachte kon niet lang daarna samen met een collega op de Rijksweg nog twee verdachten aanhouden. Een bewoner van een boerderij aan de Kolmonderstraat had inmiddels gemeld dat bij hem in de schuur vermoedelijk een inbreker zat. Toen de agenten een kijkje gingen nemen dook de politiehond plotseling in volle vaart de struiken in. Met in zijn bek de arm van de vermoedelijk inbreker en vierde verdachte was de aanhouding van kwartet compleet. Zij werden overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de zaak verder en verhoort de vier verdachten over hun betrokkenheid bij de poging tot diefstal. Voor zover is nagegaan hadden de verdachten nog geen kans gezien goederen te stelen. De vreemdelingenpolitie stelt eveneens een onderzoek in naar de juiste identiteit en nationaliteit van de vier mannen.

Kerkrade; aanhouding inbreker

Na een reeks aanhoudende inbraken in de kantine van een voetbalvereniging aan de Slakbeemdenweg is het zaterdagmorgen gelukt een inbreker (26) uit Heerlen aan te houden. Een 40-jarige getuige uit Kerkrade zag zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur een verdacht persoon in de omgeving van de sportkantine lopen. De gewaarschuwde politie kon even later na een korte achtervolging de verdachte aanhouden. Hij bleek al een bezig te zijn geweest met het forceren van een rolluik en raam van het gebouw.
De man werd overgebracht naar het bureau en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Hij heeft inmiddels de inbraak bekend.

Landgraaf; camper uitgebrand

Vrijdagavond omstreeks 21.15 uur is op een parkeerplaats aan de Oude Landgraaf een camper totaal uitgebrand. De brandweer die de brand snel had geblust kon niet voorkomen dat het geparkeerde voertuig geheel uitbrandde. De oorzaak van de brand is onbekend. Het voertuig, eigendom van een inwoner van Goes, werd afgesleept.

DISTRICT HEERLEN

Alcoholcontrole
Bij een alcoholcontrole in het district Heerlen is vrijdagavond en zaterdagmorgen op diverse plaatsen gecontroleerd en werden ruim 500 bestuurders een blaastest afgenomen. Zes bestuurders werden meegenomen naar het bureau voor een adem-analyse en bleken onder invloed te hebben gereden. Daarbij was een bestuurder die bovendien reed zonder rijbewijs. Het hoogste promillage bij twee bestuurders geconstateerd, was ruim 1,0 o/oo. Enkele bestuurders konden direct een geldboete (transactie) betalen, 200 en 1575 gulden, de vier andere kregen een dagvaarding om zich binnenkort te verantwoorden voor de rechter.

Brunssum; straatrovers aangehouden

Zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur heeft de politie op de Leenheerstraat twee verdachten, een vrouw uit Heerlen, (38) en een man uit Brunssum (30) van een straatroof kunnen aanhouden. De twee hadden een 50-jarige vrouw uit Brunssum beroofd van haar tas en waren wegerend. Een getuige (49) uit Brunssum, die de diefstal had zien gebeuren had direct een achtervolging ingezet en de vrouwelijke verdachte kunnen vastpakken. Hierbij ontstond een worsteling waarbij de verdachte wist te ontkomen, onder achterlating van de gestolen tas. Hierbij liep de getuige nog een kleine verwonding op. De gewaarschuwde politie ging met enkele politiepatrouilles, met de getuige op zoek naar de twee verdachten. Niet lang daarna werd in de Leenheerstraat en de Stadhouderstraat de vrouw en andere verdachte aangehouden. Het tweetal is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Nuth; vrachtauto gestolen
Onbekenden hebben van vrijdag op zaterdag vanaf een bedrijfsterrein aan de Reijmersbekerweg een vrachtauto, trekker met oplegger gestolen. De oplegger was geladen met pallets met een onbekend aantal hogedrukreinigers. Het voertuig eigendom van een transportbedrijf uit Geleen met de lading is spoorloos verdwenen. Op het terrein hebben de dieven bij de diefstal nog schade aangericht aan andere voertuigen. Het bedrag van de waarde van de gestolen combinatie is onbekend maar zeer aanzienlijk. De politie onderzoekt deze kapitale diefstal.