P e r s i n f o r m a t i e

28 februari 2000

Winston Gerschtanowitz op Jamaica voor Wannahaves

Na de opnamen, in de buitenbar - hoog op een klif en uitkijkend over zee - verzuchtte Winston 'hier kom ik terug, maar dan wel met m'n vriendin'. Wannahaves-presentator Winston Gerschtanowitz kwam, net als velen voor hem, onder de bekoring van Golden Eye, het voormalige landgoed van Ian Fleming in Oracabessa, thans een exclusief hotel voor de 'rich and famous' aan de noordkust van Jamaica.

Winston Gerschtanowitz reisde met TV-team naar Jamaica voor het programma Wannahaves, dat voor kijkers op zoek gaat naar exclusieve vakantiedoelen, buitensporten en de nieuwste gadgets. Voor meer verkoopinformatie en speciale aanbiedingen kan de kijker vervolgens terecht op www.wannahaves.nl

Deze homeshopping formule komt tegemoet aan de kapitaalkrachtige mannen en vrouwen tussen de 25 en 49 jaar die op zoek zijn naar nieuwe "thrills". Op zaterdag 3 maart (18.30 uur) is de eerste Veronica-uitzending van Wannahaves met het eerste Jamaica-item, een bezoek aan de krokodillenfarm van Charles Swaby waar opnamen plaatsvonden van de Bond-film "Live & Let Die". Op maandagavond (23.00 uur) wordt de uitzending herhaald.

Het huis van Ian Fleming was het voornaamste reisdoel, maar uiteindelijk verbleef het Wannahaves-team ruim een week op Jamaica, want aan inspirerende lokaties, unieke hotels en bijzondere onderwerpen is bepaald geen gebrek op dit Caribische eiland waar de thermometer begin februari gegarandeerd 28 graden en meer aangeeft.

Andere onderwerpen die de revue passeren zijn: de "inflight aerobics" en de champagne tijdens de Air Jamaica-vlucht, Blue Mountain Coffee en Tia Maria, de riante golfbaan van Half Moon bij Montego Bay, Hotel Dragon Bay met de Tom Cruise Bar waar de film "Cocktail" is opgenomen, het Eco-hotel Mocking Bird Hill in de heuvels van Port Antonio en het super relaxte Hotel Strawberry Hill in de bergen ten noorden van Kingston.

Het Wannahaves-team dat van Montego Bay via Ocho Rios en Oracabessa naar Port Antonio en verder via de Blue Mountains naar Kingston toerde, was eensgezind enthousiast over het hoge "Wannahave-gehalte" van Jamaica. De prachtige stranden en het tropische binnenland in combinatie met de relaxte hotels en de vriendelijke Jamaicanen waren goed voor vele uren opnamen. Na montage blijven daar zeven redactionele items van over.

Alle hotels die aan bod komen bij Wannahaves, zijn vertegenwoordigd in het Jamaica-aanbod op de Nederlandse markt. Half Moon wordt vertegenwoordigd door Arke Reizen en Holland International. De exclusieve hotels van de keten Island Outpost, zoals GoldenEye en Strawberry Hill, en het ecohotel Mocking Bird Hill maken onderdeel uit van het Insiders-programma dat o.a. vertegenwoordigd wordt door Special Traffic en tevens ook wordt aangeboden door Indigo Tours en NBBS.

Uitzenddata en thema's (onder voorbehoud)

3 maart (herhaling 5 maart) De Krokodillenfarm uit "Live & let Die" 17 maart (herhaling 19 maart) First class vliegen met Air Jamaica 31 maart (herhaling 2 april) Golden Eye, de geboorteplek van James Bond 7 april (herhaling 9 april) Hotels op Jamaica 14 april (herhaling 16 april) Blue Mountain Coffee 21 april (herhaling 23 april) Navy Island
28 april (herhaling 30 april) Hotel op topniveau: Strawberry Hill

Voor verdere informatie en aanvraag van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Mieke Bosman PR

0499 49 63 40
0499 49 07 58

miekebosman@wxs.nl