Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.35 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT Zondagavond kreeg de politie een melding van een aanrijding waarbij een auto op de Verlengde Vleutenseweg over de kop was geslagen. Omstreeks half tien trof de politie een auto op zn kant aan. De 33-jarige bestuurder uit Utrecht was inmiddels op eigen kracht uit de auto gekropen.

De agenten spraken de man aan en roken meteen een alcohollucht. Nadat hij was onderzocht door het ambulancepersoneel, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De ademanalyse wees uit dat hij 1.85 promille alcohol in zijn bloed had. Het rijbewijs werd ingenomen en met een rijontzegging van negen uur werd de man naar huis gestuurd.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Door een getuige werd zondagmiddag naar de politie gebeld met de melding dat er ingebroken werd in een auto die geparkeerd stond aan de Kanaalweg. Ter plaats trof de politie geen verdachte meer aan.

Op het moment dat de agenten met de getuige stonden te praten reed de verdachte op zijn scooter voorbij. Direct werd de achtervolging ingezet en kon de 17-jarige jongen uit Utrecht worden aangehouden.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade hield de beveiliging zondagmiddag een 44-jarige man uit Utrecht aan voor het stelen van twee spijkerjacks. Omstreeks drie uur zag een beveiligingsmedewerker de man naar een stelling lopen en twee jacks pakken.

Direct hierop liep de man weg richting de uitgang van de winkel. Zonder enige schroom liep hij langs de kassa en rekende de jacks niet af. Eenmaal buiten werd hij aangehouden door beveiligingsmedewerkers en overgedragen aan de politie.

(vervolg) Vechtpartij

UTRECHT Zondagmorgen rond kwart over drie werd de politie gezonden naar een vechtpartij in en net buiten een horecagelegenheid in de binnenstad. Hierbij raakte een 26-jarige man uit Nieuwegein en een 24-jarige man uit Lexmond gewond.

Op hun aanwijzen hield de politie een man aan die betrokken zou zijn geweest bij de vechtpartij, een 18-jarige jongen uit Utrecht. Zondagnacht werd een tweede verdachte een 16-jarige man uit Utrecht- aangehouden. Maandagmorgen heeft een 18-jarige derde verdachte zich op het bureau Paardenveld gemeld. De recherche van district Paardenveld onderzoekt de vechtpartij. De politie vraagt getuigen die de vechtpartij op straat hebben gezien en waarbij twee betrokkenen via het Vredenburg richting de Steenweg zijn gevlucht, contact op te nemen; telefoonnummer 0900-8844.