Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Overlast jongeren

AMERSFOORT - Een groep jongeren is zondagmiddag 4 maart een aantal keren aangesproken door de politie omdat zij op de Soesterweg in Amersfoort voor ovelast zorgden.

Bij een snackbar had de groep van vier jongeren meubilair vernield. Toen de politie arriveerde maakte de groep zich uit de voeten. Later die dag zijn de jongeren aangesproken op hun gedrag.

Internet oplichting

AMERSFOORT Een vrouw uit Vlissingen heeft zondag 4 maart aangifte gedaan van oplichting via het internet.

De vrouw had begin januari speelgoed besteld bij een bedrijf uit Amersfoort via het internet. Het geld heeft zij overgemaakt, waarna zij de goederen binnen tien dagen in huis zou hebben. Het speelgoed heeft zij echter nog steeds niet ontvangen. Tegen het bedrijf is vorige maand al eerder aangifte gedaan voor eenzelfde feit. De politie heeft de aangeefster geadviseerd civiel-rechterlijke stappen te ondernemen.

Bromfietser door rood licht

AMERSFOORT Zondagmiddag 4 maart heeft de politie op de Barchman Wuytierslaan een snorfietser aangehouden die door rood licht reed. De snorfiets bleek bovendien onverzekerd en de bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat. De snorfiets is in beslaggenomen. De bestuurder heeft een bekeuring gekregen voor bovengenoemde feiten. Hij kan de snorfiets weer ophalen zodra hij een geldig verzekeringsbewijs kan tonen.