Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandagmiddag
17:23 maandag 5 maart 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Inbraken

HOOGEVEEN. In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een bedrijf aan de Linthorst Homanstraat in Hoogeveen. Men kwam binnen door een raam open te breken. Uit het pand werd o.a. een geldkistje met inhoud gestolen.

ZUIDLAREN. Uit een manege aan de Laarweg in Zuidlaren werd in de nacht van zondag op maandag een geldkistje met wat kleingeld gestolen. Om binnen te kunnen komen werd een ruit vernield.


*
Diefstal uit autos

MEPPEL. In de nacht van zondag op maandag werden in de B. van der Helststraat in Meppel een paar koffers met gereedschap uit een geparkeerde bedrijfsauto gestolen. Wat er precies in zat is nog niet bekend. Van de auto werd een ruitje ingetikt.

ASSEN. Een getuige zag maandagmorgen op de Oosterparallelweg in Assen dat een man een ruitje intikte van een geparkeerde auto. De man die dit deed pakte iets uit de auto en weg fietste. Later bleek dat er uit de auto een radardetector was gestolen. De getuige gaf een goede beschrijving van de dader.

DWINGELOO. Maandagmorgen werd op een parkeerplaats aan de Spieregerweg bij Dwingeloo de auto van een familie uit T Zand opengebroken. Een slot werd geforceerd. Uit de auto werden twee tassen met o.a. kleding, toiletartikelen en ander spul gestolen.


*
Auto te water

MEPPEL. Ongeveer 10 minuten nadat een 49 jr. vrouw uit Havelte haar auto geparkeerd had op een groenstrook aan de J. van Oldenbarneveltstraat in Meppel, kwam een buurtbewoner haar vertellen dat de auto in het water van de singel was gerold. De auto verdween met de voorzijde onder water. Een bergingsbedrijf takelde de auto weer op het droge. Het is een raadsel hoe de auto in het water terecht kon komen.


*
Auto gestolen

HOOGEVEEN. In de nacht van zondag op maandag werd in de Helios in Hoogeveen een witte VW Golf gestolen.


*
Fietser botst op geparkeerde auto

MEPPEL. In de nacht van zaterdag op zondag werd de auto van een bewoner van de Noteboomstraat in Meppel beschadigd. Tegen 02.30 uur werd de 66 jr. man wakker van lawaai. Hij zag toen dat een onbekende jongen op een fiets tegen zijn auto was gevallen. Hierdoor raakte de auto aan de rechterkant beschadigd. De jongen fietste na de val verder. Hij was in gezelschap van nog twee fietsers. De benadeelde man wil graag de schade aan zijn auto vergoed hebben en lichtte daarom de politie in.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe