ZIMZUM MEDIA PUBLISHERS

VALS GELD voor PICASSO

Deze week verschijnt de derde misdaadroman in de serie WAAR gebeurde verhalen over de bekende Limburgse meesterdetective Ben Zuidema onder de titel VALS GELD VOOR PICASSO'S.

In dit nieuwe boek van misdaadauteur Leon Zoeteman wordt op bloedstollende wijze beschreven hoe de detective Ben Zuidema honderdachttien uit het Pauselijk Paleis in Avignon gestolen schilderijen terugbezorgde bij de familie Picasso. En hoe de levensgevaarlijke roversbende in de boeien werd geslagen.

Enkele weken geleden lokte Zuidema een aantal gangsters in de val die twee gestolen meesterwerken van de Engelse schilder William Turner wilden verkopen, voor tien miljoen gulden. De spectaculaire arrestatie vond plaats temidden van het winkelend publiek aan de Frankrijklei in Antwerpen en werd breed uitgemeten in de Nederlandse, Belgische, Duitse en Engelse media. Onderzoek wees uit dat het vervalsingen betrof.

VALS GELD VOOR PICASSO'S is niet alleen een meeslepende en gedetailleerde beschrijving van de grootste kunstroof allertijden en de moeizaam verlopen ontknoping, het geeft de lezer een haarscherp en schokkend beeld van de onmacht van Justitie.
ISBN 90-76047-065

Voor interviews, fotomateriaal en persexemplaren kunt U contact opnemen met ZIMZUM Media Publishers b.v., Postbus 5059, 6097 ZH Heel,
tel.0475-588705, mobiel 0650231317, e-mail zimzum.nl@wolmail.nl Actuele informatie: www.benzuidema.nl


06 mrt 01 09:12