PERSBERICHT

Kwaliteit te bekijken op consumentenbeurs in Ahoy' Rotterdam Binnen-& Buitenshuis, een ideale combinatie

Rotterdam, 6 maart 2001 -De talrijke bezoekers die Binnen- & Buitenshuis 2001 in Ahoy' bezichtigen spreken allen lovend over de opzet van de beurs. Het concept van de beurs omvat een mix van stands die interieur- en woonaccessoires presenteren en stands die advies geven over tuinaanleg en -ontwerp. Door geen onderscheid te maken tussen deze twee aspecten krijgt de beurs een open en variërend karakter. Een concept dat zeker een vervolg kent in de toekomst.

De beurs onderscheidt zich door een groot aanbod van de meest uiteenlopende interieurtrends. Strak en modern wordt afgewisseld door sfeervol en warm. Oriëntaals, koloniaal en antiek staan in spannend contrast met nieuwe kleuren, sobere vormen en moderne materialen. Juist die variatie maakt de beurs zo aantrekkelijk voor mensen die zich graag breed oriënteren. Wat betreft de verschillende aandachtsgebieden in het interieur weet de organisator van de beurs de juiste accenten te leggen. Zo is er een zeer compleet aanbod van keukens te zien, variërend van nostalgisch maatwerk in natuurlijke materialen tot geavanceerde high-tech ontwerpen met de allernieuwste inbouwapparatuur. Opvallend is ook het grote aanbod van vloeren, waarover de bezoeker zich terdege kan laten informeren om tot een afgewogen keuze te komen. Wie twijfelt tussen hard en zacht, zelf leggen of laten doen, wordt een stuk wijzer door de adviseurs in Ahoy'.

Kijktuinen
Maar er is meer. Naast de belangstelling voor interieur-accessoires en naar alles wat met het leven en wonen te maken heeft, biedt de beurs ook een grote variatie in tuin-ideeën. Samen zijn ze onder te brengen in een gecombineerde woon- en tuinbeurs die de bezoeker in een keer een totaaloverzicht biedt. Overal op de beurs doet de bezoeker ideeën op bij de vele modeltuinen die hoveniers en tuinarchitecten presenteren. Deze 'kijktuinen' zijn allemaal verschillend van elkaar zodat er voor elk wat wils is. De bezoeker kan zelf ook aan de slag tijdens verschillende workshops. Tegen een kleine vergoeding geeft de tuinarchitect van een gerenommeerd tuinontwerp- en adviesbureau een persoonlijk ontwerpidee met beplantingsadviezen. De bezoeker dient dan wel een plattegrond en/of foto's van de bestaande situatie mee te nemen. Al met al is dit een evenement dat voor iedereen, met of zonder groene vingers, het voorjaar feestelijk inluidt.

Openingstijden
De beurs is nog geopend tot en met zondag 11 maart 2001. Openingstijden zijn op weekdagen van 11.00 tot 17.00 uur en van 19,00 tot 22.30 uur. Op zaterdag en zondag is de beurs geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegangsprijs is voor volwassenen * 17,50, kinderen t/m 12 jaar * 12,50, pas 65+ houders * 15,- een gezinskaart voor volwassenen en twee kinderen kost * 45,-.

Internet
Bezoekers kunnen op de internetsite meer informatie verzamelen over de producten van de exposanten of gewoonweg bladeren in het fotodagboek van onder meer de opening.
De site is te openen op http:// www.binnen-buitenshuis.nl

Organisatie
Binnen-& Buitenshuis 2001 is georganiseerd door RTB Beurzen. Naast deze beurs is RTB Beurzen ook verantwoordelijk Visma (van 21 tot en met 25 maart), de grootste hengelsportbeurs van Europa is bekend bij talrijke hengelaars. In het najaar treft u in Ahoy' Rotterdam de beurzen Femina (5 tot en met 14 oktober), SkiHapp (18 tot en met 21 oktober) en Boekfest (1 tot en met 4 november) aan. Daarnaast organiseert RTB Beurzen ook de vakbeurzen View en Hout. RTB Beurzen is vooralsnog de eerste en enige beursorganisatie die ISO 9002 gecertificeerd is.\