Gemeente Breda

08-03-2001

Ontwerpbestemmingsplan Princenhage aangepast
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het aangepaste ontwerpbestemmingsplan Princenhage. De grote hoeveelheid inspraakreacties heeft geleid tot veel wijzigingen in het plan.

Veel inspraakreacties betroffen de groene plekken in Princenhage, die waren opgenomen in de bestemming woondoeleinden, hetgeen veel onduidelijkheid heeft veroorzaakt. In het aangepaste ontwerpbestemmingsplan hebben alle bestaande groene plekken een aparte groenbestemming gekregen.

Een andere belangrijke wijziging, waarover al veel discussie heeft plaatsgevonden, is het opnemen van de ontwikkelingslocatie voor het verzorgingstehuis Haga (zorgcentrum Oranjehaeve) met een toegelaten maximum van 40 meter.

Voor de uitbreiding van restaurant Princeville is voor het gehele perceel een bestemming Horecadoeleinden opgenomen. Binnen deze bestemming is het realiseren van een hotelaccommodatie met circa 100 kamers mogelijk.

Het aangepaste ontwerpbestemmingsplan wordt zo spoedig mogelijk gedurende vier weken ter visie gelegd. Het voorontwerp bestemmingsplan dateert van februari 1999.

Breda, 8 maart 2001