Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 10.00 uur
Verkeerscontroles

LEKSTROOM De politie hield woensdag verschillende verkeerscontroles in Nieuwegein. Op de Batauweg Noord controleerde de politie tussen kwart voor elf en kwart voor twaalf op snelheid. Van de 583 gecontroleerde voertuigen reden 32 te hard. Waar 50 de limiet is reed de snelste 85 km/u.
Op de Sluyterslaan reden 41 van de 642 gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane 50 km/u. De controle werd woensdagmiddag tussen twaalf en één uur gehouden. De snelste reed hier 77 km/u. Van de 668 op de Hollandhaven op snelheid gecontroleerde voertuigen overtraden 125 de 50 km/u-limiet. De controle was woensdagmiddag tussen één en twee uur. De snelste werd geklokt op 81 km/u.

Een algemene verkeerscontrole op de provinciale weg N210 in IJsselstein leverde woensdagmiddag negentien bekeuringen op. Vijftien personen hadden de gordel niet om, drie kinderen achterin de auto hadden geen gordel om en een bestuurder had geen kentekenbewijs bij zich.
Zon dertig voertuigen werden woensdagmiddag op de Symfonielaan in Nieuwegein gecontroleerd op het gebruik van de gordel. Er werden negentien bekeuringen uitgedeeld, waarvan één voor het rijden zonder rijbewijs.

Ruitenwisser vernield

NIEUWEGEIN Terwijl een 38-jarige automobiliste woensdagmiddag rond vier uur op het Muntplein achteruit haar parkeerplek verliet, liep achter de auto een vrouw met een kinderwagen. Deze vrouw werd zo boos over het feit dat de automobiliste haar bijna raakte, dat zij de achterruitenwisser van de auto vernielde. De automobiliste eiste schadevergoeding van de vrouw. Die zou wel even geld ophalen, maar kwam niet meer terug. Op het door haar opgegeven adres bleek ze niet te wonen.