Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

RENOVATIE ACCOMMODATIE VV KOEWACHT IN VOLLE GANG

Het college van burgemeester en wethouders van Axel heeft onlangs besloten de accommodatie van de Voetbalvereniging Koewacht te renoveren.
De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang.

Deze betreffen het rooien van de singelbeplanting, het aanpassen van de veldafscheidingen en het vervangen van de terreinafscheidingen. Met de werkzaamheden is in totaal een bedrag van bijna 70.000 gulden gemoeid.

Momenteel wordt de beplanting langs het eerste en tweede veld verwijderd, evenals de wortels en stobben.
De beplanting bezorgde hinder aan de velden door de wortelopslag van de aanwezige bomen, mos door schaduw en bladafval. De veldafscheiding langs het eerste veld wordt gegalvaniseerd en de afscheiding rond het tweede veld vervangen.
Aan de zijde van de voetbalvelden zal ook de terreinafscheiding vervangen worden.

Coniferen
Langs de sloot aan de Beukenlaan en Berlaersstraat worden groenblijvende coniferen geplant, dezelfde als die nu tussen het eerste en tweede veld staan. De snel groeiende coniferen zullen binnen drie jaar een hoogte bereiken van 180 cm, waardoor het geheel weer is afgesloten. Bij het planten zijn de coniferen gemiddeld 120 cm hoog; dit heeft als voordeel dat ze (op jongere leeftijd) makkelijker aanslaan en minder windgevoelig zijn.