PERSBERICHT

PSION GAAT DOOR MET ONTWIKKELEN VAN INNOVATIEVE PRODUCTEN

Bluetooth producten verwacht in de tweede helft 2001

Hoofddorp, 8 maart 2001 Psion, marktleider op het gebied van palmtop computers, kondigt de introductie van Psion Bluetooth producten aan in de tweede helft van 2001.

Na de beëindiging van de samenwerking tussen Psion PLC en Motorola voor het ontwikkelen van Wireless Information Devices, kondigt Psion de komst aan van een PDA met Bluetooth technologie voor de tweede helft van 2001.

'Psion richt zich met de PDA met geïntegreerde Bluetooth technologie op de 2-box solutions voor de huidige bestaande retail en enterprise markten. Op dit gebied is Psion marktleider met haar palmtop computers inclusief toetsenbord,' vertelt Wendy Willaert, directeur van Psion Nederland BV. Het aandeel van Psion Nederland BV in de PDA markt groeit, blijkt uit recente GFK cijfers. De GfK-groep is een internationaal marktonderzoekinstituut en behoort tot de grootste marktonderzoekburo's ter wereld.

Psion is marktleider in de Nederlandse PDA markt met een financieel marktaandeel van 39% over de periode februari-januari 2001. Tevens is het marktaandeel van het EPOC besturingssysteem, speciaal ontwikkeld voor Psion palmtop computers, in de periode februari- januari 2001 in aantallen gestegen tot 34%. Dit is 6% meer dan het jaar daarvoor. (bron GFK)

Wendy Willaert: 'Psion heeft uitstekende resultaten behaald op de Nederlandse markt in 2000. Bovendien blijkt dat het Psion marktaandeel nog steeds stijgt op de Nederlandse PDA markt. Er is dus alle reden om nog verder te groeien in de mobiele internetmarkt en we gaan dan ook actief door met het ontwikkelen van innovatieve producten.'

'Sinds eind vorig jaar heeft Psion Plc. haar toekomstige strategie onder de loep genomen. Het resultaat is een vereenvoudigde structuur van de Groep,' vertelt Wendy Willaert. Psion Computers, Psion Connect en Psion Infomedia worden samengevoegd in een nieuw bedrijf: Psion Digital Solutions. Psion Digital Solutions richt zich op innovatieve producten met een hoge toegevoegde waarde en mobiele dataproducten. Het nieuwe Psion Digital Solutions, geleid door CEO David Levin, is opgericht om een sterke productfocus te hanteren met behulp van 3 Business Units: Palmtops, Infomedia en Communications. Psion PLC gelooft dat de nieuwe organisatie het mogelijk maakt om zich te onderscheiden en een goede basis te vormen voor de toekomst.

Psion PLC bestaat uit wereldwijd leidende technologie bedrijven, die gericht zijn op het leveren van mobiele internet en corporate netwerkoplossingen. Psion staat bekend om haar innovatie op technologiegebied. Psion is in 1980 opgericht door David Potter en is nu één van Europa's leidende technologie bedrijven met een verleden als pionier op nieuwe markten voor digitale producten. Psion PLC heeft een wereldwijd distributienetwerk, met verkoopkantoren in de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland, en meer dan 50 onafhankelijke distributeurs Psion is tevens de grootste aandeelhouder in Symbian.

Het doel van Symbian is het ontwikkelen en op de markt zetten van haar platformtechnologie als de industriestandaard voor de volgende generatie mobiele communicatie en computing apparaten. Voor meer informatie over Psion PLC kunt u kijken op www.psion.com.

Psion Teklogix is de grootste operating divisie van Psion PLC. Psion Teklogix brengt de sterke punten samen van Teklogix, wereldleider op het gebied van real-time data-oplossingen, en Psion Enterprise, Europees innovator van mobiele apparatuur voor industriële, commerciële en professionele markten. Voor meer informatie over Psion Teklogix kunt u kijken op www.psionteklogix.com.

Psion Nederland B.V., gevestigd in Hoofddorp, distribueert handheld- en palmtop computers, programmatuur en datacommunicatieproducten. Het bedrijf is opgericht in 1989 en is een 100% dochteronderneming van het Engelse Psion PLC. Psion biedt totaaloplossingen op het gebied van mobile computing voor zowel particulieren als bedrijven, waarbij mobiel internet een belangrijke rol speelt. De Psion producten worden verkocht via een uitgebreid netwerk van retailers, dealers, distributeurs en VAR's.