HTM


CITY LINK EN HTM STARTEN UNIEK MOBILITEITSPROJECT

08-03-2001

Binnenkort introduceert City Link in samenwerking met HTM een nieuw mobiliteitsconcept in Haaglanden als aanvulling op het gebruik van trein, tram en bus. Zakelijk stadsautos op bestelling voor afspraken op moeilijk te bereiken locaties. Doel van het project is het autogebruik terug te dringen en daarmee een bijdrage te leveren aan de vermindering van het fileprobleem.

Wat is City Link?
City Link is bestemd voor werknemers die met openbaar vervoer naar het werk reizen en soms, voor afspraken op moeilijk te bereiken locaties, een auto nodig hebben. City Link levert een auto op bestelling die desgewenst wordt afgeleverd en opgehaald bij een bedrijf of bij een aantal NS-stations in Haaglanden. Ook voor werkgevers is City Link een interessant concept omdat kan worden bezuinigd op onder andere: parkeervergoedingen, brandstof- en taxikosten, rekeningrijden en leasekosten.
Bovendien kunnen de schaarse parkeerplekken op eigen terrein worden benut voor bezoekers.

Parkeren
City Link maakt gebruik Smarts en Thinks. Deze kleine autos kunnen gemakkelijk geparkeerd worden. Bedrijven die een abonnement op City Link nemen krijgen bovendien speciale parkeerplaatsen. Ook komen er speciale parkeerplaatsen bij een aantal NS stations. Zoeken naar een parkeerplaats wordt hierdoor tot een minimum beperkt. Tenslotte is het de bedoeling dat bij alle parkeermeters kan worden geparkeerd zonder dat een parkeerticket hoeft te worden gekocht.

Mailing
Deze week ontvangen circa 600 bedrijven in de regio Haaglanden een speciale mailing. Bedrijven kunnen door middel van een antwoordbon aangeven of er belangstelling is voor het concept. Hierna volgt een persoonlijk gesprek met vertegenwoordigers van City Link en HTM. Door het aanschaffen van één of meer abonnementen, kan een bedrijf gebruik maken van de stadsautos.

Investeerders
City Link B.V., Move (het projectbureau van Ministerie van Verkeer & Waterstaat) en HTM, hebben elk een financiële bijdrage geleverd aan dit project.
HTM ziet dit innovatieve project als een mogelijkheid het gebruik van de auto voor woon-werkverkeer te verminderen èn het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren.
HTM zal, in overleg met geïnteresseerde bedrijven, bekijken welke handige combinaties met openbaar vervoer kunnen worden gemaakt. Bijvoorbeeld door een kennismakingsabonnement aan te bieden of een grootverbruikcontract af te sluiten.
Bij voldoende belangstelling hoopt City Link in oktober de eerste autos de weg op te sturen.