Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.40 uur
Verkeersongeval materieel

LEUSDEN Een 23-jarige inwoner van Amersfoort is in de nacht van donderdag op vrijdag aan de Burgemeester van de Postlaan onder invloed van alcohol met zijn auto tegen een lantaarnpaal aangereden.

De man kwam zelf naar het bureau om de aanrijding te melden. Daar werkte hij mee aan een ademanalyse die uitwees dat hij een promillage van 0,95 had.

Brand in woning

AMERSFOORT Aan de Jacob Obrechtstraat is donderdagmiddag door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een flatwoning. De woonkamer liep hierbij forse schade op.

Op verzoek van de brandweer heeft de politie 45 woningen ontruimd. Ongeveer tien personen waren thuis, zij moesten tijdelijk hun woningen verlaten. Na korte tijd was de brand geblust en konden de meeste bewoners hun woningen weer in.

Beroving bejaarde vrouw

AMERSFOORT Aan de Noordewierweg is donderdagavond rond kwart voor zeven een 79-jarige Amersfoortse beroofd van haar tas. De vrouw werd ter hoogte van de bushalte Puntenburg door een vrouw belaagd.

Het slachtoffer werd geslagen maar liet in eerste instantie haar tas niet los. Ze zag zelfs kans terug te slaan. Nadat de dader nog enkele klappen gaf, liet de vrouw de tas los. De vrouwelijke overvaller ging er vervolgens lopend vandoor met de tas. Het slachtoffer liep bij de worsteling een aantal blauwe plekken op.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. De dader was een jonge vrouw, donker half lang haar en gekleed in een donkere jas. De vrouw droeg een geruite sjaal. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie van het district Eemland zuid via 0900 8844.