Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 9-03-2001 Persberichten district Maastricht (H.P 11.05) Vrijdag 9 maart 2001

Maastricht, fietser onder invloed:
Een 22 jarige inwoner van Maastricht is vrijdagmorgen 9 maart 2001 door de politie geverbaliseerd wegens het rijden op een fiets onder invloed van alcohol.
Vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur reed een fietser zonder licht over de Markt te Maastricht. Een politiepatrouille sprak de bestuurder daarover aan, waarbij in het gesprek bleek dat de fietser behoorlijk naar drank rook. De alcoholblaastest bevestigde dit nogmaals. Aan het politiebureau wees de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan van bijna 1.4 promille aan. Tegen de fietser werd proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel aangeboden van fl. 160,- waarmee hij door betaling daarvan een verdere strafvervolging kan voorkomen. Na verhoor kon hij huiswaarts

Maastricht, snelheidscontrole:
Op de Rijksweg te Eijsden heeft op 8 maart 2001 tussen 13.20 en 14.20 een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 255 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 51 bestuurders harder te rijden dan de wettelijk vastgestelde maximum snelheid van 50 km per uur. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur. Van de 51 overtreders werden er meteen 17 staande gehouden en geconfronteerd met de door hu gepleegde overtreding. Zij kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt.

Maasticht, openstaande boete betaald:
Een 37 jarige inwoner van het Belgische Dilsen Stockem is donderdagavond 8 maart 2001 door de politie aangehouden nadat bleek dat hij nog een openstaande geldboete aan Justitie had te voldoen. De Zuiderbuur reed omstreeks 21.25 uur over de Maaboulevard te Maastricht en had een defect aan de verlichting van zijn fiets. Toen hij door de politie werd gecontroleerd bleek zijn naam voor te komen in de geautomatiseerde bestanden van het opsporingsregister. Hij bleek nog geldboetes t.b.v. fl. 2021,- aan Justitie te moeten voldoen. Dit bleken alle boetes te zijn ten gevolge van verkeersdelicten die niet werden betaald. Hij werd daarop aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Vrijdagmorgen werd het geld betaald en kon de ingesloten verdachte het politiebureau verlaten.