Gemeente Soest

Uitspraak arrondissementsrechtbank over uitbreiding Royal Park

De president van de arrondissementsrechtbank te Utrecht heeft uitspraak gedaan over de uitbreiding van het hotel Royal Parc aan de Van Weerden Poelmanweg te Soest.

Voor de uitbreiding van het hotel met 36 kamers hebben B&W op 17 juli 2000 bouwvergunning verleend. De inspecteur van de Ruimtelijke ordening heeft tegen de verleende bouwvergunning bij B&W bezwaar gemaakt. B&W hebben de bezwaren ongegrond verklaard. Tegen deze beslissing van B&W is de Inspecteur van de Ruimtelijke Ordening in beroep gegaan bij de Arrondissementsrechtbank, sector Bestuursrecht, te Utrecht. Gelijktijdig heeft de Inspecteur een verzoek om schorsing van de verleende bouwvergunning ingediend.

De president van de rechtbank heeft heden bekend gemaakt het verzoek om voorlopige voorziening af te wijzen. Tevens heeft de president besloten het ingestelde beroep ongegrond te verklaren. De schriftelijke uitspraak komt over twee weken.

Door deze uitspraak blijft de bouwvergunning gehandhaafd en kan met de uitbreiding van het hotel worden begonnen.

De inspecteur heeft het recht om tegen de beslissing van de arrondissementsrechtbank in beroep te gaan bij de Raad van State. De gemeente Soest is door de uitspraak van de arrondissementsrechtbank bevestigd in haar opvatting dat het gaat om een marginale aanpassing van het geldende bestemming "Landelijk gebied 1994" omdat de uitbreiding past binnen de geldende recreatieve bestemming en het in het geldende bestemmingsplan aangegeven bebouwingsvlak niet wordt overschreden.

Extra bedrag voor vrijwilligersbeleid

2001: Het Internationaal Jaar van Vrijwilligers

Het jaar 2001 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot het Internationaal Jaar van Vrijwilligers. Het gehele jaar wordt wereldwijd aandacht besteed aan vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Ook de gemeente Soest besteedt aandacht aan de vele vrijwilligers en het werk dat zij doen.

Elke maand wordt daarom al de vrijwilliger van de maand gekozen. Maandelijks is er een sector of doelgroep, waarvoor een nominatie kan worden ingediend.

Voorts is er vanaf het jaar 2001 een extra bedrag beschikbaar gesteld van 25.000,-- ( 11.344,51) voor vrijwilligersbeleid, ter aanvulling op het jaarlijks beschikbare budget van. 2.500,-- ( 1.134,45) inzake kadervorming vrijwilligers.

Wie kan hierop een beroep doen en waarvoor zoal??

Iedere georganiseerde groep, club, vereniging, stichting, etc. die met vrijwilligers te maken heeft. Of dit nu op het gebied van de sport, onderwijs/educatie, volksgezondheid, kunst, cultuur, ouderen, cultuur, scouting, jeugd/jongeren, t Gilde, Oranjecomités, maatschappelijk welzijn e.d. ligt, dat maakt niets uit.

Waarvoor kan zoal een bijdrage worden gevraagd?

Het gaat om het stimuleren van de vrijwilliger. Het is niet zo dat de jaarlijkse avonden, die nu al plaatsvinden en op een andere wijze worden bekostigd uit dit budget kunnen worden gehaald.

Het gaat niet alleen om deskundigheidsbevordering, scholing en training. Het kan ook gaan om het werven van vrijwilligers, het opzetten van een vrijwilligersmarkt; een bijdrage in de kosten van het volgen van een congres/symposium, een bijdrage in het opzetten van vrijwilligersbeleid, etc. Voor de duidelijkheid het gaat hier om enkele voorbeelden, waaruit duidelijk wordt dat het niet beperkt blijft tot kadervorming.

Hoe indienen?

Een schriftelijk verzoek tot een bijdrage in de kosten kan worden gericht aan het college van B&W. Een verzoek hiervoor kan worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 2000, 3760 CA SOEST tot 1 mei 2001.

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot de afdeling Sport, Onderwijs en Welzijn.

Dunning bosstroken langs de Vrijheidsweg

De houtsingels die de scheiding vormen tussen de woonwijk Klaarwater en het bedrijventerrein Soestdijk moeten weer gedund worden. De werkzaamheden, die door de afdeling groen en milieu zijn uitbesteed, vangen maandag 12 maart aan en zullen ongeveer één week duren. Een deel van het hout uit deze dunningswerkzaamheden zal worden versnipperd en in de beplanting worden teruggebracht. Het overige materiaal zal worden afgevoerd.

De dunningswerkzaamheden bestaan uit het verwijderen van beplating en het te terugsnoeien van het hoge groen. De bomen en heesters in de onderste laag, die niet worden gesnoeid, moeten voldoende ruimte en licht krijgen. Wanneer deze zich goed kunnen ontwikkelen blijft het voortbestaan van de houtwal gewaarborgd.

Voor nadere inlichtingen kan contact worden opgenomen met de heer J. Ossendrijver, rayonuitvoerder, tel. 035 - 6026059

Laatst bijgewerkt: 09.03.01 12:21