Gemeente Nijmegen

Tekenen voor maisonnettecomplex Meijhorst

Op vrijdag 9 maart 15.30 uur gaat de leefbaarheidsaanpak bij de maisonnettes in Meijhorst officieel en feestelijk van start. Dan ondertekenen de partners gemeente Nijmegen, Talis Woondiensten, politie rayon Dukenburg-Lindenholt en welzijnsorganisatie Tandem gezamenlijk een convenant. Ze verklaren zich zo samen verantwoordelijk voor het uitvoeren van een plan van aanpak voor de maisonette-buurt. De buurt moet weer een beter aanzien en leefklimaat krijgen en ook willen de ondertekenaars het vertrouwen in de instanties herstellen. Dit gebeurt via heel concrete afspraken, waarbij iedereen doet wat hij zegt. Bijzonder is dat iedere bewoner uitgenodigd wordt mee te doen door het tekenen van een persoonlijk convenant met de andere partners.

Het convenant Meijhorst maisonettes is het tweede leefbaarheidsconvenant in Nijmegen, het eerste werd twee jaar geleden getekend voor de maisonettes in Malvert. De positieve ervaringen en tevreden bewoners in Malvert stimuleerden gemeente Nijmgen en woningstichting Talis ook een convenant voor Meijhorst voor te bereiden. In juni 2000 was de eerste introductie op een buurt-bijeenkomst en nu ligt er een uitvoerig Plan van Aanpak onder het motto 'samen werken aan een leefbare buurt'. Bewoners kunnen zelf aangeven wat het eerste moet gebeuren en ook hun eigen inzet is daarbij nodig. Om te beginnen wordt de buurt eerst grondig schoon en heel gemaakt. Op het programma staan verder: een Z-team van kinderen voor het zwerfvuil, her en der vervangen van stenen door groen, speelplekjes en verkeersmaatregelen. Talis werkt met de bewoners aan de herkenbaarheid van de woonblokken, de politie houdt samen met Talis een wijkspreekuur en zal ook meer aanwezig zijn. Het opbouwwerk van Tandem ondersteunt het hele proces met tal van activiteiten.

Voor de gemeente ondertekent wethouder Paul Depla het convenant, voor Talis is dat Cees Strik, voor Tandem Ineke de Jonge en voor de politie Wil van Lier.

Terug