Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.30 uur
Snelheidscontrole

GROENEKAN Vrijdagmorgen hield de politie tussen half elf en half een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminaweg. De toegestane snelheid is hier 50 km. In totaal passeerden 573 autos de radar. Hiervan reden er 31 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km per uur.

Aanhouding voor belediging

ZEIST Een 27-jarige inwoner van Utrecht stond met zijn auto vrijdagmiddag rond twee uur verkeerd geparkeerd op de Slotlaan. Toen hij daarover werd aangesproken door twee controleurs van de parkeerpolitie die hem daarvoor een bekeuring wilden geven, begon de automobilist de twee controleurs te beledigen. Daarop werd de ondersteuning van de politie ingeroepen die de man vervolgens aanhield en hem tegenstribbelend overbracht naar het politiebureau. Met een bekeuring voor belediging en verkeerd parkeren kon de man het bureau verlaten.

Winkeldief aangehouden

DRIEBERGEN Personeel van een winkel aan de Traaij heeft vrijdagmiddag rond half drie een winkeldief aangehouden en deze overgedragen aan de politie. De verdachte, een 14-jarige jongen uit Leersum, verliet de winkel zonder te betalen waarbij het alarm afging. Toen het winkelpersoneel de jongen aanhield bleek hij inderdaad in het bezit van goederen ter waarde van een kleine honderd gulden. De gewaarschuwde politie was binnen vijf minuten ter plaatse en bracht de verdachte over naar het politiebureau waar hij werd overgedragen aan HALT.