Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-03-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Autokraker aangehouden

UTRECHT Op zaterdagavond werd een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden nadat hij in een auto had ingebroken.

Surveillerende agenten liepen nabij de parkeergarage aan de Rijnkade en zagen een beveiligingsbeambte achter de 30-jarige man aanrennen. De agenten konden de man tegenhouden man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Onderzoek wees uit dat de man zojuist had ingebroken in een auto die en er viel direct een autoradio onder zijn jas vandaan. De stond geparkeerd in de garage.

Tasjesdief aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werd omstreeks half tien een 15-jarige jongen uit Utrecht aangehouden als verdachte van een diefstal van een tas.

Een 43-jarige automobilist uit Hendrik Ido Ambacht wilde wegrijden vanaf T Goylaan toen een portierruit van zijn auto werd ingeslagen. Direct werd een polstasje met daarin oa het kentekenbewijs van de auto en een agenda, van de stoel gepakt en de dader ging er op een bromfiets vandoor. De man waarschuwde hierop direct de politie en deze ging op zoek naar de dader.

Op de Heemstedelaan trof de politie de 15-jarige jongen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. De jongen werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Rijden ondervloed

UTRECHT- Op zaterdagmiddag werd omstreeks vijf uur een 53-jarige automobilist uit Utrecht aangehouden omdat hij onder invloed reed.

Agenten zagen de man slingerend rijden over de Amsterdamsestraatweg. Bij controle roken agenten dat de man alcohol had gedronken en hij werd meegenomen naar het bureau. Op het bureau weigerde de man echter te blazen. Onderzoek wees uit dat de man zijn rijbewijs was geschorst en dat zijn auto niet meer verzekerd was. Ook bleek dat hij nog een boete had openstaan van 930 gulden.

Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van een blaastest, het rijden zonder rijbewijs en het rijden in een onverzekerde auto. De man kon na het betalen van de nog openstaande boete het bureau lopend weer verlaten.

Graffitispuiter aangehouden

UTRECHT- Op vrijdagochtend werd omstreeks drie uur een 19-jarige Utrechter aangehouden nadat hij op verschillende panden graffiti had aangebracht.

Door cameras werd gezien dat de 19-jarige met een spuitbus graffiti aanbracht op verschillende panden gelegen aan de Mariastraat en de Bakkerstraat. Alle handelingen van de man konden middels de cameras exact worden waargenomen en de man kon niet veel later worden aangehouden. De man verklaarde voor de lol de graffiti op de panden te hebben gespoten.

Sinds kort staan er op de strategische plaatsen in de binnenstad van Utrecht cameras opgesteld die op donderdag vrijdag en zaterdagavond/nacht live worden uitgekeken.