Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten tot en met zondagmorgen
12:11 zondag 11 maart 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156


* Dronken bestuurders botsen

EMMEN Afgelopen nacht botste een 50-jarige automobilist uit Emmen, op de Brinkenweg met zijn auto tegen een lichtmast. De man had teveel alcohol gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 855 µg/l (ongeveer 1.95 promille). Zij rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

COEVORDEN Op de Zaadvenenweg botste afgelopen nacht een 29-jarige automobilist uit Assen tegen een boom. Bij onderzoek bleek dat deze bestuurder nogal diep in het glas gekeken had. Aan het bureau blies hij 810 µg/l (ongeveer 1.85 promille). Verder bleek nog dat de auto niet verzekerd was en hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.


* Onder invloed

ASSEN Bij een alcoholcontrole op de Haarweg werd een 42-jarige automobilist uit Zuidbroek gecontroleerd. Uit de eerste controle bleek dat hij teveel gedronken had en aan het bureau blies hij 315 µg/l (ongeveer 0.75 promille) De man kreeg een boete van f 410,-- opgelegd.

HOOGEVEEN Bij een controle op de Zuidwoldigerweg bleek een 29-jarige bestuurder uit Hoogeveen teveel gedronken te hebben. Hij moest mee naar het bureau, waar hij 355 µg/l (ongeveer 0.85 promille) blies. In het kader van snelrecht kreeg deze bestuurder een boete van f 410,-- opgelegd.


* Inbraken in autos

REGIO In het afgelopen weekeinde is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos. Zo werd in Roden 2 x ingebroken in autos aan de Zijpendaal en de Meester H. Scheepstraatstraat. In Vries moesten ook 2 autos het ontgelden en wel beide aan de Dingspel. Ook in Coevorden aan de Botersteeg en de Wilhelkminasingel werd 2x ingebroken in autos. In Assen was een auto aan de Jan Fabriciusstraat het doelwit van de inbrekers.
Gestolen werd autoradios, radardetectoren, kentekenbewijzen, gereedschap en een verbandtrommel. In Coevorden werd de inhoud van de kofferbak op straat gegooid.


* Inbraken in woningen

ASSEN Gistermiddag toen de bewoners even weg waren is er ingebroken in een woning aan de Venestraat. De daders kwamen binnen door het openbreken van een keukenraam. Eénmaal binnen werd de gehele benedenverdieping doorzocht. Gestolen werd de videorecorder, een cd-speler, een reciver, een 30-tal Cds, een fototoestel en een portemonnee met enkele tientjes inhoud.

Ook in Assen aan de Hietlanden is gisteravond ingebroken in een woning. Om binnen te komen was de achterdeur opengebroken. Vermist worden enkele bank- en creditpassen, een videocamera, wat kleingeld en uit een tas een bedrag van een paar honderd gulden.

Aan de Industrieweg is gistermiddag of avond ingebroken in een woning. De daders zijn binnengekomen door het forceren van de achterdeur. In de woning is alles doorzocht, waarbij de inhoud van laden en kasten op de vloer is gegooid. Vermist worden een paar horloges, twee gouden ringen, enkele armbanden, een videocamera, een portemonnee met diverse pasjes en paar duizend gulden aan geld.

EMMEN Gisteravond werd er ingebroken bij een woning aan de Valtherzandweg. De daders hebben de voordeur weten open te krijgen. De gehele woning werd doorzocht. Vermist worden diverse goederen, waaronder bankpassen, paspoort, een paar gouden ringen, een stereotoren, een videorecorder en een play-station. Totale schade is niet bekend.

Aan de Ekselerbrink werd afgelopen weekeinde ingebroken in een woning. De daders hebben de voordeur opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werd een kleine kluis gestolen. In de kluis zat een klein geldbedrag alsmede enkele horloges en diverse waarde papieren.

HOLLANDSCHEVELD In een woning aan Het Hoekje is gisteravond ingebroken. De daders hebben een achterdeur opengebroken. In de woning werden alle kamers doorzocht. Op het eerste gezicht wordt alleen wat kleingeld vermist. Het juiste bedrag is nog niet bekend.


* Diefstal uit School

AALDEN In Aalden aan de Gelpenberg werd afgelopen nacht een 20-jarige man uit die plaats betrapt bij het stelen van een videorecorder en een tv-toestel uit de school. De man is aangehouden en ingesloten.


* Diefstal van een meter

ASSEN Gistermiddag werd bij een winkel aan de Cleas van Gorcumstraat een 50-jarige man uit Assen betrapt bij het stelen van een duimstok. Hij had deze uit de verpakking gehaald en onder zijn jas verstopt. Bij zijn aanhouding door het winkelpersoneel gooide hij de duimstok, met een waarde van f 14,95, weg. De man is meegenomen naar het bureau en verhoord. Hij kreeg een transactie van f 240,--.


* Baldadigheid, vernieling en diefstal verkeersborden
ZUIDLAREN Afgelopen nacht trof de politie in Zuidlaren op de Verlengde Stationsweg, een 4-tal jongens aan, die 2 verkeersborden bij zich hadden. De jongens, 3 uit Zuidlaren van 15, 17 en 17 jaar en 1 jongen uit Leeuwarden van 15 jaar, zijn aangehouden en verhoord. Zij bekenden dat zij vanaf Tynarloo naar Zuidlaren diverse borden hadden los geschroefd en weggegooid, op de 2 na die ze mee naar huis hadden willen nemen. Tegen de jongens zal proces-verbaal worden opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe