Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 11-03-2001 Persbericht District Maastricht
Zondag 11 maart 2001

District Maastricht

Maastricht, Inbraak

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning gelegen aan de Vroenhovenweg in Maastricht. Men verschafte zich toegang na het forceren van een achterdeur. In de gehele woning werden kasten en laden doorzocht. Gestolen werden een videorecorder, een stereo, een fototoestel, een gsm, sieraden, geld en persoonlijke bescheiden.

Maastricht, Overval op supermarkt

Op zaterdagmiddag, omstreeks 16.35 uur, vond een overval plaats op een supermarkt gelegen aan de Keurmeestersdreef in Maastricht. De overvaller droeg over zijn hoofd een nylonkous. Hij eiste van de caissières onder bedreiging van een mes de geldlades te openen en hem geld te geven. De dader verdween vervolgens met een geldbedrag. Bij het naar buiten rennen kwam de verdachte met zijn rechter schouder vrij hard in aanraking met een paal van de overkapping. Hierbij kwam hij ten val en verloor hij een witte baseballcap met groene klep met daarop in een oranje ovaal de zwarte letters Nike.

Door de politie wordt een onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht zich bij de politie te melden. De politie zou graag in contact komen met een vrouw in een gele jas die de overvaller een klap met haar tas heeft gegeven

Maastricht, Mishandeling

Op zaterdagmiddag, omstreeks 13.15 uur, werd 52 jarige inwoner van Maastricht in zijn woning in de Gilles Doyenstraat mishandeld door twee mannen. De oorzaak van de onenigheid is gelegen in het niet correct uitvoeren van een reparatie die het slachtoffer niet wenste te betalen. Het slachtoffer werd geslagen en getrapt waarbij hij ondermeer twee gebroken ribben opliep. De twee verdachten werden vervolgens door de politie in hun woningen in Geleen aangehouden en overgebracht naar het hoofdbureau in Maastricht waar zij voor het verdere onderzoek werden ingesloten. De verdachten zijn twee mannen van 42 en 46 jaar oud en beiden woonachtig in Geleen.

Meerssen, Poging overval

Op zaterdagmorgen, omstreeks 8.00 uur, betrad een persoon met een sjaal voor zijn gezicht een winkel gelegen in de Kuilenstraat in Meerssen. Hij eiste geld van de 61 jarige winkelier. Toen hij dit niet kreeg maakte hij met een klein mes stekende bewegingen in de richting van het slachtoffer. Hierbij liep het slachtoffer een snee in zijn vinger op die later gehecht diende te worden. De verdachte verdween vervolgens ijlings zonder buit, achterna gerend door de zoon van de winkelier. In de Eburonenstraat sprong de verdachte op en fiets verdween richting Bosstraat naar de Klinkenberg. De verdachte kon niet worden achterhaald.

Van hem is bekend: Tussen 175-180 cm, 17-20 jaar, blank uiterlijk, smal postuur, smalle neus, smal gelaat, donkerblond haar, blauwe ogen. Hij was gekleed in een zwart jack, zwart/grijs wollen mutsje en een grijze sjaal.

Maastricht, Aanhoudingen na diefstallen vanaf voertuigen

Door getuigen werd rond 17.00 uur zaterdagmiddag gemeld dat twee personen typeaanduidingen en merkemblemen van voertuigen aan het stelen waren op een parkeerplaats van het MECC in Maastricht. Aan de hand van het verstrekte signalement werden op de aangegeven plaats twee personen aangetroffen die aan het signalement voldeden. In totaal waren van drie BMWs en een Jaguar de emblemen gestolen.

Uit het verdere onderzoek bleek dat de twee verdachten, beiden 18 jarige mannen afkomstig uit Maastricht, de laatste weken meerder keren van voertuigen emblemen hadden gestolen. Dat gebeurde voornamelijk in de buurten van het Bat, het Station, diverse zijstraten in de buurt van het Vrijthof en de Oeverwal. In de woningen van het tweetal werden nog tientallen emblemen aangetroffen. Bij de politie zijn echter geen aangiften bekend en daarom worden benadeelden van emblemendiefstal in de binnenstad verzocht hiervan aangifte te doen.