Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-03-2001

Aclcoholcontroles rond sportkantines

Venlo 20-bekeuringen bij alcoholcontroles

VENLO Bij alcoholcontroles in de provincies Noord-Brabant en Limburg hebben de vijf zuidelijke politieregios 4856 automobilisten gecontroleerd en er daarvan 20 bekeurd.

De controles zijn gehouden als inventarisatie van het alcoholgebruik door automobilisten in sportkantines. De portefeuillehouders verkeer van de 5 Zuid-Nederlandse politieregios Limburg-Zuid; Limburg-Noord; Brabant Zuid-Oost; Brabant-Noord en Midden- en West-Brabant willen het alcoholgebruik door bestuurders afkomstig uit sportkantines terug dringen. De politie heeft namelijk de stellige indruk dat de normen met betrekking tot het alcoholgebruik na sporttrainingen en
-wedstrijden niet al te nauw genomen worden.
Om indicaties over het alcoholgebruik van die bestuurders te krijgen, hebben de 5 politieregios (die samen de provincies Limburg en Noord-Brabant vormen) zondag 11 maart gerichte alcoholcontroles gehouden van 12.00 tot 18.00 uur. Daaraan hebben 129 politiemensen deelgenomen.

Opvallend, en zorgwekkend, zijn de 3 bestuurders met een adem alcoholgehalte tussen de 916 tot 1090 ugl. Dat betekent dat deze mensen een alcoholpromillage hebben van meer dan 2,2 promille, wat gelijk staat aan zon 15 glazen alcoholhoudende drank.

Vooruitlopend op de evaluatie kan worden gesteld dat er weliswaar procentueel niet veel overtreders waren, maar dat de overtreders over het algemeen veel te veel gedronken hebben. En dat midden op de dag. Binnen enkele weken zal een soortgelijke controle worden gehouden op een trainingsavond.

Van de 20 bestuurders met teveel drank op achter het stuur hebben er 9 (bijna 50%) de alcohol gedronken in een sportkantine. Wat voor de politieregios betekent dat het vermoeden tot nu toe juist in gebleken.