Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 8 maart 2001

UITNODIGING AAN DE PERS

Terwijl het aantal hulpbehoevenden toeneemt, neemt het aantal 'mantelzorgers' (mensen die vrijwillig voor zieke familieleden of vrienden zorgen) af. Maatschappelijke belemmeringen zijn hiervan voor een deel de oorzaak. De PvdA-fractie vindt dat - naast de professionele zorg - de onmisbare mantelzorg meer waardering en steun verdient. Daarom presenteren de PvdA-kamerleden Khadija Arib en Jet Bussemaker op maandag 12 maart om 15.00 uur in de Dreeskamer van het Tweede-Kamergebouw hun plan De Toekomst van de Mantelzorg. U bent van harte uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn.

In het plan is een Handvest voor Mantelzorgers opgenomen waarin in een aantal punten wordt voorgesteld op welke (wettelijke)steun en faciliteiten mantelzorgers zouden moeten kunnen rekenen en welke rechten zij behoren te krijgen. Tijdens de presentatie zullen mevrouw E. Nijhuis en mevrouw G. van Zanten aanwezig zijn die vanuit hun praktijk als mantelzorgers de voorstellen van Arib en Bussemaker kunnen onderschrijven.

Wanneer u niet over een toegangspasje voor het Tweede-Kamergebouw beschikt, wordt u vriendelijk verzocht uw eventuele komst vooraf te melden bij Fridy van Hapert (doorkiesnummer 070-318 2694 of fvanhapert@tk.parlement.nl).