ABVAKABO FNV

CAO-onderhandelingen GGZ starten 12 maart (9 maart)

CAO-onderhandelingen GGZ starten 12 maart (9 maart)

Op 12 maart gaan de onderhandelingen van start voor een nieuwe CAO-GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg: psychiatrische ziekenhuizen, RIAGGs en Verslavingszorg).
De belangrijkste eisen van ABVAKABO FNV zijn 4 procent loonsverhoging, stapsgewijze opbouw van de 13e maand in drie jaar, verbetering van de positie van leerlingenverbetering kinderopvang, meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en verbetering van afspraken over werktijden en compensatie voor bepaalde diensten.
De CAO-GGZ geldt voor 57.000 werknemers; de CAO loopt tot 1 maart 2001.

ABVAKABO FNV heeft de leden over dit eisenpakket via een schriftelijke enquête geraadpleegd. Meer dan 1000 leden hebben de enquête teruggestuurd. De leden leggen duidelijk prioriteit bij een goede loonontwikkeling en de 13e maand. Ook de overige eisen van de bond worden breed ondersteund.

Het personeelstekort in de zorg, ook in de GGZ, dreigt de komende jaren flink op te lopen. Daarom is het noodzakelijk dat de sector zo aantrekkelijk mogelijk wordt gemaakt voor nieuw en zittend personeel. Daarom wil ABVAKABO FNV een concurrerende loonsverhoging (4 procent) en een 13e maand.