Gemeente Terneuzen

woensdag 7 maart 2001

Straat tijdelijk voor doorgaand verkeer afgesloten: BODEMSANERING EN HERINRICHTING AXELSESTRAAT VAN START

Vanaf maandag 12 maart start in de Axelsestraat ter hoogte van nummer 95 en 97 een bodemsanering. Zowel de grond als het grondwater zullen worden gezuiverd. Aansluitend wordt de straat heringericht. Vanwege de werkzaamheden wordt zowel doorgaand verkeer als bestemmingsverkeer omgeleid. Voor fietsers en voetgangers blijft de straat voorlopig wel toegankelijk.

De sanering wordt uitgevoerd in twee fasen. Eerst de grond en daarna het grondwater. Voor de grond bleek klassieke ontgraving noodzakelijk. Daarom worden de panden met de huisnummers 95 en 97 gesloopt. De afgegraven grond wordt afgevoerd en vervangen door schone aarde. Fase 1 duurt waarschijnlijk tot 14 mei. In fase twee worden ondergrondse filters geplaatst die via een bovengrondse container zorgdragen voor de grondwaterzuivering. De werkzaamheden worden in opdracht van de provincie Zeeland uitgevoerd door aannemer AVR Milieutechniek in Waalwijk onder begeleiding van advies- en ingenieursbureau Tauw bv in Capelle a/d IJssel.

Na de grondsanering begint de gemeente Terneuzen eind mei met de reconstructie van het tweede deel van de Axelsestraat, namelijk vanaf de kruising met de Jacob Catsstraat-Garaniumstraat tot de kruising met de Dokweg-Zuidlandstraat. De riolering wordt vernieuwd en de weg wordt heringericht conform het gedeelte Axelsestraat tussen Axelsedam en Van Steenbergenlaan, namelijk zonder middenberm, met rode fietsstroken en met parkeervakken en bomen aan weerskanten.

Voor het goed en veilig kunnen uitvoeren van de sanering wordt van 12 maart tot 14 mei de Axelsestraat tussen Jacob Catsstraat en Leliestraat afgesloten voor verkeer, uitgezonderd fietsers en voetgangers. Doorgaand verkeer en bestemmingsverkeer wordt omgeleid. Vervolgens wordt de straat van 14 mei tot medio oktober afgesloten voor alle verkeer tussen de Jacob Catsstraat en de Garaniumstraat. Tijdens deze periode is er ook voor fietsers een omleidingsroute.

Door de herinrichting aan te laten sluiten op de sanering wordt de periode van omleiding en overlast korter dan wanneer beide werken apart zouden plaatsvinden. Om omwonenden te informeren ontvingen zij van de provincie enkele nieuwsbrieven en organiseerde de gemeente een tweetal informatieavonden.



Noot aan de redactie:

Nadere informatie:

Afdeling Communicatie
Dirk Timmers
Telefoonnummer: 0115 - 642 362

Vorige pagina