InnoConcepts

Persbericht Capelle aan den IJssel, 12 maart 2001

Hoge verwachtingen InnoConcepts van
nieuwe joint venture InnoShield Systems



InnoConcepts heeft via haar dochteronderneming InnoCleaning Concepts, een joint venture gesloten met ACT Advanced Coating Technology, die een uniek coating concept heeft ontwikkeld. InnoCleaning Concepts verkrijgt een belang van 87,5% in de samenwerking die zal gaan opereren onder de naam InnoShield Systems B.V.

InnoShield Systems houdt zich bezig met de marketing en licensering van een exclusieve range van high performance coatings, die een unieke en zeer hoogwaardige bescherming bieden aan een verscheidenheid van oppervlakken en materialen. De coatings werken levensduur verlengend, besparen schoonmaak- en onderhoudskosten en geven een kwalitatief hoogwaardiger uitstraling van het betreffende object. Bij de toepassing kan onder meer worden gedacht aan gebouwen, reclame signs, benzine- stations, bussen, treinen, schepen, containers, caravans, etcetera.

De genoemde joint venture past in de strategie van InnoConcepts om meer nadruk te leggen op het verwerven van meerderheidsbelangen in innovatieve technologieën en ondernemingen, waarbij InnoConcepts op haar internationale projectmanagement knowhow kan kapitaliseren.

InnoShield Systems ondervindt grote belangstelling van het bedrijfsleven voor deze nieuwe activiteit, die naar het zich laat aanzien in een grote behoefte voorziet.

De financiering van de joint venture door InnoConcepts vindt volledig plaats vanuit de interne middelen. InnoConcepts verwacht dat InnoShield Systems reeds in het lopend boekjaar een zeer positieve bijdrage aan de winst per aandeel zal kunnen leveren.

PROFIEL INNOCONCEPTS

InnoConcepts is een marketingorganisatie die mondiaal een commerciële brug slaat tussen productinnovatie en markt. Daarin ligt ook een belangrijk onderscheid met derden, die vaak alleen kapitaal verstrekken maar geen commerciële slagkracht (kunnen) bieden. InnoConcepts neemt vindingen van derden over c.q. neemt "hands on" meerderheidsbelangen in innovatieve ondernemingen, waarbij zij samen met de oorspronkelijke initiatiefnemers het management ter hand neemt, en in feite in toenemende mate als "incubator" optreedt. InnoConcepts heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en Canada. In Japan heeft zij een partnership met een lokale partij. Distributie en licensering van haar producten vindt plaats naar meer dan 25 landen.