Persbericht

Onderzoek Energis onder leidinggevenden: beschikking over geavanceerde technologie belangrijker dan bonus

Benutten mogelijkheden telecommunicatie bepalend voor overlevingskansen organisaties en bedrijven

Rotterdam, 12 maart 2001 - De mate waarin telecommunicatie wordt geassimileerd in de bedrijfsprocessen, zal in de nabije toekomst het voortbestaan van bedrijven en organisaties bepalen. Dit voorspelde telecom- en internetdienstverlener Energis N.V. vandaag tijdens het congres Reshaping the Future bij monde van algemeen directeur Andy Irvine. Tijdens dit congres gaf ook oud-president Bill Clinton zijn toekomstvisie aan de toehoorders. Het was zijn eerste publieke optreden buiten Amerika sinds het neerleggen van zijn ambt.

Nu de internet hype in financiële termen zijn hoogtepunt heeft gehad, moeten bedrijven en organisaties waken voor het risico van onderschatting van de ingrijpende verandering die reeds heeft plaatsgevonden in de behoeften en gedragingen van mensen. Volgens Irvine is er geen weg meer terug: telecommunicatie en internet zijn inmiddels onmisbare faciliteiten geworden in ons dagelijks leven. Willen bedrijven en organisaties overleven, dan zullen ze hun hele keten van leverancier tot en met klant grondig moeten herzien. De mate van adaptatie van informatie- en
telecommunicatie-technologie in de bedrijfsprocessen is in dit verband een cruciale factor.

Beschikbaarheid informatie is essentieel
Karakteristiek voor de hedendaagse economie is dat nieuwe ontwikkelingen aan kortere time-to-market kennen met als gevolg een kortere tijd om de return-on-investment te verkrijgen. De levenscycli van producten wordt daardoor eveneens korter. Energis voorspelt dat het onderscheidend vermogen van organisaties in de toekomst vooral wordt bepaald door de wijze waarop informatie vanuit de organisatie beschikbaar wordt gesteld: snelheid, de hoeveelheid en relevantie van de informatie, maar vooral ook de mate waarin klanten zichzelf toegang kunnen verschaffen tot de backoffice-systemen en de kennis en expertise van de organisatie maken het verschil.

Onderzoek Futureproof your business
Niet alleen de behoeften en gedragingen van klanten, maar ook die van werknemers van organisaties zijn structureel veranderd door de ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie. Dat blijkt uit het rapport 'Futureproof your business' dat Energis plc op basis van een onderzoek heeft opgesteld. Energis heeft eind vorig jaar leiding-gevenden in bedrijven in heel Engeland gevraagd naar hun gemiddelde werkdag en de meest gewaardeerde voordelen op het werk. Daaruit kwam naar voren dat leiding-gevenden de beschikking over de meest geavanceerde technologie bovenaan de lijst plaatsen. Op een schaal van 0 tot 10 kreeg dit de score 6.4, hoger dan bijvoorbeeld bonussen (5.9), de mogelijkheid tot thuiswerken (4.0) of flexwerken (6.2). Het is bovendien niet genoeg dat bedrijven hun leidinggevenden state-of-the-art faciliteiten bieden; de mogelijkheid tot het volgen van trainingen en cursussen om met de
technologie te leren omgaan, neemt een gedeelde tweede plaats in op de ranglijst (6.2).

Energis NV
Energis NV levert telecom- en internet-diensten aan zakelijke gebruikers. Daartoe beschikt het bedrijf over een eigen netwerk voor breedbandige telecommunicatiediensten. Zo maakt ruim 60% van alle Internet Service Providers in Nederland reeds gebruik van de diensten van Energis NV.

Energis is sinds november 1999 actief in Nederland. Het bedrijf is een volle dochter van Energis plc, opgericht in 1993. Energis plc is genoteerd aan de Londense beurs en behoort tot de FTSE top 100.

Energis beschikt over vier datacentra voor haar pan-Europese dienstverlening, twee in Leeds en een in Amsterdam en Frankfurt. Deze datacentra zijn gekoppeld aan het uitgebreide netwerk in Europa. Via Energis Carrier Services worden telecommunicatiediensten aangeboden in 12 Europese landen en in de VS. Tot de Energis Group behoort tevens internet-provider Energis Squared, voorheen Planet Online, die in Engeland twee opeenvolgende jaren is verkozen tot 'Business ISP van het jaar'. Energis investeert voortdurend in de uitbreiding van haar netwerk en innovatieve dienstverlening, zowel in Nederland als in de rest van Europa, met als doel nieuwe zakelijke mogelijkheden voor haar klanten te creëren. Meer informatie over Energis NV is te vinden op www.energis.nl.

Meer informatie over de Energis Group vindt u op www.energis.com

Meer informatie:

Energis N.V.
Lycke Hoogeveen
Tel.: 010-880 3849
Fax: 010-880 3830
Mobiel: 06 - 54 921 746
www.energis.nl
www.energis.com